Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Meghízott önkéntesek

Szerző: | 2021. január 26., 06:06 | Koffein

A budapesti Puskás Aréna (Fotó: National Geographic)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem túl gyakori alkalom, ezért különös örömmel tölt el, ha egy nemzetközi szövetség rajta tartja kezét a valóság ütőerén, pontosan ismeri az egyszerű emberek mindennapi problémáit.

HIRDETÉS - AIP

A történet azzal indul, hogy 2019 nyarán jelentkeztem UEFA-önkéntesnek: a nemzetközi labdarúgó szövetség az MLSZ-szel közösen toborzott embereket a 2020-ra tervezett, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra. Profin szervezett folyamat volt, itt írtam róla: személyes interjúra kellett mennem, ahol többek között a kreativitást és a nyelvismeretet is ellenőrizték. Ruhapróba is volt: akkurátusan felírták, hogy egy közismert sportszergyártó (egyébként az UEFA egyik nagy szponzora) cipőjéből-nadrágjából-pólójából-kabátjából mekkora méret számomra az ideális. Az önkéntesi rendszer egyébként jól vizsgázott a Puskás Aréna telt házas nyitómérkőzésén 2019 novemberében – még Kovács Kálmán egykori válogatott csatár is erősítette a közel háromszáz fős csapatot.

HIRDETÉS - AIP

Aztán a tavaly nyárra tervezett labdarúgó Európa-bajnokságot elvitte a járvány, így az Euro 2020 nevű eseményt 2021-ben fogják (?) megrendezni. A dolgok jelenlegi állása szerint júniusban Budapesten is lesz négy meccs – arról most inkább ne beszéljünk, hogy az UEFA egyre komolyabban fontolgatja, hogy egyetlen országban, a csapatokat buborékban tartva bonyolítsák le a tornát, mert ekkor ugrik a hazai helyszín.

A lényeg: ma kaptam egy udvarias levelet az önkénteseket koordináló irodától, hogy amennyiben megváltoztak volna a méreteim, február harmadikáig módosíthatom az adataimat az online adatbázisban. Pontosan értem a problémát: kijárási korlátozás, karantén, otthoni kenyérsütés és egyéb előre nem látható események miatt sokunknak változ(hat)ott a testmérete, és nincs kínosabb látvány egy, a formaruhájából kihízott önkéntesnél.

Hiába halogatom egy ideje, most már nincs mese, rá kell állnom a mérlegre. 

Címkék: Euro 2020, labdarúgó-válogatott, önkéntes munka, Puskás Aréna


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Barabási Albert-Lászlóval

Árnyék podcast – Raktárcsend

Pin It on Pinterest