Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Jó, hát akkor itt fogunk élni

Szerző: | 2021. április 29., 07:00 | Koffein

Zempléni látkép (Fotó: Dévényi István/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tán ez volna a legegészségesebb, megvonni a vállunkat, venni egy nagy levegőt, és beletörődni, hogy minálunk, mifelénk, Magyarországon tollvonással lehet ezermilliárdnyi közvagyonból magánbulikát kreálni. Szóval mélyet sóhajtani, hogy melyik az az irány, ahol a temérdek, Fidesz-által termelt szenny legalább valamelyest elkerüli az embert.

HIRDETÉS - AIP

Például el tudom magam képzelni egy apró, hegyvidéki falu szélén, amint az ugyancsak apró, de remek receptekkel dolgozó sörfőzdém kapujából intek az országos terítésre induló teherautó után, aztán hosszasan belebámulok a szemközti fenyvesbe, azon mélázván, hogy ezt, vagy azt a saját főzetet kortyoljam a vacsorához, amit a kertben fogunk elfogyasztani a derűs májusi estén. Térerő és internet alig, tévém sincs, így a nap zárásaként maradok egy Németh László regénynél. 

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Vagy a Káli-medence valamelyik kevéssé ismert településén megterítem a Press-oh! nevű falatozóm teraszára kirakott asztalkákat, odabent készül a reggelire szánt bundás kenyér, pirítós, sült kolbász, rántotta, mert az ilyen családias ízeket szeretik a messze földről is érkező törzsvendégek, akik aztán záróráig, vagy még tovább is maradnak egy jó beszélgetés kedvéért.

Vagy bármi, ahol a nép, amely vagy nem tudja, hogy mit művelnek vele, vagy nem is akarja tudni, vagy becsapja magát, vagy nem érti, vagy félrenéz, vagy gyáva, vagy nagy ívben tesz rá, vagy félrevezetve ünnepli az egészet, szóval bármit csinálnék, bármivel foglalkoznék, ahol ez a nép alkotóelemeire esik szét, és már csak egy-egy kedves, derék emberrel kell bíbelődni akár főzdésként, akár vendéglátósként, akárhogyan.

Tegnapelőtt gyönyörű vidéken jártam. Körbenéztem, és egyszerűen nem fért a fejembe, hogy ez a temérdek csoda, ami ideteremtetett, így titokban tudott maradni. És akkor azt mondta a kísérőm, hogy ugye, milyen szép? Ezt itt, ameddig a szem ellát, vitte volna a Rogán-család.

Megszottyadt a szívem, elvásott a lelkem, mert egyébként annyira jó volna magyarnak lenni.

Volna. 

Ehelyett meg az van, amit a címben idéztem: 

Jó, hát akkor itt fogunk élni.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Fidesz, közalapítvány, közvagyon, lopás, NER


Olcsóbb lesz a Bubi

Olcsóbb lesz a Bubi

Megfizethető díjakkal, megszűnő kaucióval, rugalmas, percalapú számlázással készül a megújuló Mol Bubi közbringarendszer, a havi és éves bérletek árai a felére csökkennek.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest