Publicisztika

Mi baj a német kormánnyal?

Mi baj a német kormánnyal?

Három párt konszenzusa nélkül nem születhet kormányzati javaslat, illetve minden javaslatért, kezdeményezésért közös felelősséget vállalnak a koalíciós társak. Igen, ez egy illiberális rendszerben felfoghatatlan dolognak látszik
Vészjelzés

Vészjelzés

Nem akarjuk tudni, hogy kik vagyunk, hazug mesékkel áltatjuk magunkat, hogy miképpen váltunk azzá, akik vagyunk, ezért irreális célokat követünk. Fogalmunk sincs róla, hogy merre tartunk.
Okozott kellemetlenségek

Okozott kellemetlenségek

Mi lenne, ha mi akarnánk megszabni bármely szolgáltatónak, mikor fizetünk, mikor nem, s mennyire érdekelné azt, hogy mondjuk éppen nem működik a számítógépünk.
A jövőnek oktatunk?

A jövőnek oktatunk?

Nálunk az illetékesek tíz körömmel ragaszkodnak a biflázást igénylő poroszos megoldásokhoz, a hagyományos formákhoz, most éppen valamiféle nemzetieskedő cukormázzal leöntve.
Felkészülés minden eshetőségre

Felkészülés minden eshetőségre

„Résen kell lenni nagyon, Magdolnám! Azt hallottam, ha nyer ez a Márki-Zay, minden óvodás kisfiút hatóságilag nővé fognak átoperálni!” „Velem nem babrálhatnak ki! A kis Patrik unokámnak karácsonyra vett dömper ülése egy sminkkészletet is becsempésztem, biztos, ami biztos...”
Itthon

Itthon

Meghatározható-e egyáltalán valamiféle jellemző tulajdonság a magyar emberekre vonatkozóan?
Kihagyott ziccer?

Kihagyott ziccer?

Hagyni kellene már a csudába a migránsozást meg a melegezést, és ahogyan évek óta szajkózom, a vidéki leszakadó réteg, a falusi szegény emberek valós problémáival kellene foglalkozni. Legalább eljönni hozzájuk, meghallgatni őket.

Kötöttfogás Extra

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Keresés

Árnyék podcast – „A nőnek a konyhában a helye”