Publicisztika

Az elcsalt választásra 1.

Az elcsalt választásra 1.

Az előválasztás nem a győzelem záloga, hanem a vereségé lett. Ennek oka az eredetileg életképes eszmének a fokozatos megpuccsolása volt, amelyet a választási győzelemre eleve esélytelen ellenzéki pártok a saját pozícióik megtartása és megerősítése érdekében hajtottak végre.
Elveszett az iránytű

Elveszett az iránytű

Megszűnt minden tekintély, amely biztos fogódzót kínálna a politikai viharokban: a jog, a tudomány, a szakértelem. A lényeg: a lipsik ellenzik, tehát jó lesz - ha beleszakadunk is.
Kapzsiság

Kapzsiság

A gyűjtés, tartalékolás önmagában nem rossz, de a természettörvény és az erkölcsi érzék hiányában a kapzsiság teljes mértékben eluralkodik az ember fölött.
Szegényes kilátások

Szegényes kilátások

Az út szélén hagyott társadalom előtt az Orbán Viktor iránti – ha megversz is, imádlak én-típusú – rajongás, a fogcsikorgató-káromkodó belenyugvás és a minden mindegy alapon kirobbanó lázadás útja marad a közelgő nehéz időkben.
Lenne itt egy feladat az ellenzéknek

Lenne itt egy feladat az ellenzéknek

Miközben április 3-a után nyalogatják sebeiket az ellenzéki pártok vezetői és képviselői, akár rá is szánhatnák magukat, hogy megírják és kommunikálják a tusványosi beszédben (is) elhangzott világmagyarázat alternatíváját.
Árpád jelet kapott

Árpád jelet kapott

„Felséges Úr! Az áfabevételek is megnőnek, nem tudnánk abból kompenzálni legalább a családi házakban lakó választóinkat? Óriási pénz az a huszonhét százalékos áfa a gázon, a villanyon meg a benzinen. Erre már építhetnénk.”
Városfoglalás

Városfoglalás

A városi gyerekek zacskóból eszik a cseresznyét, dobozból az epret, piszkét pedig boltban nem kapni. Galambszaros gangon szaladgálnak, szeretnének kutyát, de szóba sem jöhet, a körút tövében szívnak friss levegőt.