A vakcina-vakítás

A vakcina-vakítás

A koronavírus elleni oltóanyagot, a Pfizer-BioNTech vakcinát szállító kisteherautó a hegyeshalmi határátkelőhelyen 2020. december 26-án (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A maradék független média is kritikátlanul vette át a kormánypropaganda azon állítását, miszerint „megérkezett Magyarországra a vakcina”. Pártunk és kormányunk annak érdekében, hogy igazolja, nem csak Hrabal, Kusturica és Hasek tud sokat a kelet-európai lét gyönyörű nyomorúságáról, egy pingvines Family Frost-os kisteherautóban, ugyanakkor motorosrendőri felvezetéssel úsztatta be hazánk területére a Pfizer oltóanyagának első pár mintáját. Majd annak a pár szerencsés egészségügyi dolgozónak, akinek jut belőle, el is kezdték beadni. Ez pedig úgy harsogott a kormánypropaganda minden pórusából, hogy „Magyarországon megkezdődött az emberek beoltása”.

Mondom, szinte mindenki tapsikolva fogadta, hogy 4875 egészségügyben dolgozót be tudunk oltani. Ugyanis ennyi oltóanyag érkezett először, nem több, nem kevesebb. Igen, az örömteli, hogy ennyivel kevesebb frontvonalban dolgozó lesz kitéve a fertőzésveszélynek, ám hogy ezzel nem „érkezett meg a vakcina Magyarországra” és szintén nem „kezdődött meg az emberek beoltása”, az is nyilvánvaló. A KSH nyilvántartása szerint kis hazánkban 144 ezer egészségügyi dolgozó van, így az először érkezett vakcinamennyiség az ő 3 (három!) százalékuk beoltását teszi lehetővé. Ha pedig a teljes népesség számához viszonyítjuk a 4875 személyre elegendő oltóanyag a magyar lakosság 0,05 százalékának beoltásához elegendő. Talán felesleges magyarázni, hogy ez mire jó és elegendő: propagandacélokra kiváló, ám a nyáj ettől nem lesz immunis.

A valóság az, hogy fogalmunk sincs, hogy felelősen gondolkozó, ezért az oltóanyag lehetőségével élni kívánó földi halandó mikor juthat hozzá az adagjához. És főleg melyikhez. Mert bár tíz éve hergelik a magyar embereket a Nyugat ellen és Oroszország mellett, a felmérésekből úgy tűnik, a „magyar emberek” meglehetősen bizalmatlanok az orosz orvos-csúcstechnológia legfrissebb vívmányaival szemben. Érkezett a héten (szintén motorosrendőrökkel) ebből az orosz csúcstechnológiából is hatezer ampullányi, ám az egyelőre a Nemzeti Népegészségügyi Központba került, hogy analizálják. Abból tehát most nem lesz „oltakozás”. A közmédia híradója mégis úgy mutatta be ezt az eseményt, hogy feliratban kitette: „orosz vakcinaszállítmány érkezett” (azt elfelejtették megemlíteni, hogy mennyi, és az mire volna elég, ha egyáltalán beoltásra érkezett volna), miközben a felirat fölött képben oltakozó embereket mutogattak, mintha már be is adnák az orosz vakcinát, holott abból egyetlen adagot sem adtak be senkinek.

A kormány azt a hamis látszatot igyekszik megteremteni, mintha Magyarországon valóban „megkezdődött volna” az emberek beoltása. Ami szó szerint igaz, hiszen az operatív törzs december 28-i lelkes győzelmi jelentése alapján akkor már kicsivel több mint ezer egészségügyi dolgozót oltottak be a pingvines hűtőkocsi tartalmával (december 31-ig pedig 5000-et). Ez még az egészségügyben dolgozók 1 százalékát sem éri el – a miniszterelnök azon blőd állításával szemben, miszerint „egy hétvége alatt be tudnának oltani mindenkit, aki kéri”. (Nagy-Britanniában, ahol valóban megkezdték a tömeges oltást, az első héten 140 ezer oltást tudtak beadni.)

Azzal kampányolni, hogy „megkezdődött az emberek beoltása” különösen felelőtlen egy olyan országban, ahol a halálozások lakosságarányos száma az uniós és a világátlag feletti, ugyanis hamis biztonságérzetet ad. A szakértők azt hangsúlyozzák, hogy az úgynevezett nyájimmunitás eléréséhez (azaz a járvány megzabolázásához) a lakosság 60 százalékának kell rendelkeznie a koronavírus ellenanyagával, azaz ennek eléréséhez Magyarország esetében 5,8 millió beoltott és/vagy a betegségen átesett embernek kellene köztük élnie. A betegségen átesett emberekből pártunk és kormányunk áldásos tevékenykedésének köszönhetően már jelenleg is jól állunk, a hivatalos adatok szerint mintegy 140 ezren, Merkely Béla rektor, főfőorvos szerint úgy kétmillióan lehetnek. 

Hatalmas siker, történelmi győzelem, erős és büszke ország.

Olvasna még Gulyás Balázstól? Kattintson!

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar 2021/1. számában jelent meg január 1-jén.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában! És hogy mit talál még a 2021/1. számban? Itt megnézheti!