Mi történik a közmédiában?

Mi történik a közmédiában?

A közmédia ellen és az Európai Ügyészségért tüntetnek az MTVA Kunigunda úti székházánál (Fotó: György Zsombor/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Akkor most, a számomra is örvendetes negyedik kétharmad után veszek egy nagy levegőt, és kimondom azt, amit a jobboldalon is mindenki tud: a magyar közszolgálati televízió politikai elfogultsága tarthatatlan – írta Facebook-bejegyzésének nyitányaként Bencsik Gábor. És lőn földindulás. Nem olyan, tehát nem a Fidesz hajolt meg a korábban a Kötöttfogás vendégeként is feltűnt újságíró akarata előtt, de még csak nem is a közmédia vezetősége szégyellte össze magát a váratlan felismeréstől, hanem a nép, az istenadta mondott ítéletet Bencsik Gábor véleményéről.

Ne felejtsük: a közmédiáról van szó, amit mi mindannyian finanszírozunk per pillanat már százmilliárdért, hogy mi, mindannyiunknak televíziója, rádiója, internetes portálja legyen. Ehhez képest meg, ugye.

Szóval a poszt megszületett. És megszülettek a reakciók is. Íme tehát a hangos felszín (bízzunk benne, hogy nem ilyen a csöndes mély). Ne becsüljük le, mert sok munkája van benne a kormánypártnak.

„Nagyon, de nagyon nem értek egyet! Az egész szellemi »elit« a Nemzetet fúrja egyvégtében. Gyalázat, ami főleg a bölcsészkarokon és a kultúrában folyik! S ez képeződik le a közoktatásban is. Éppen a negyedik 2/3 birtokában kell tiszta helyzetet teremteni!”

„Mi történt Bencsik úr? Kevesli a fellépti díjat?!”

„Gábor, tisztánlátás végett: az ellenzék nem hajlandó betenni a lábát. Ha pedig egy Hadházy nevű ember bemegy elviselhetetlen a stílusa... Ilyenek továbbra sem kívánatosak!”

„Kedves Gábor, én csak azt mondom vannak ők elegen, hogy sajnálják magukat meg van nekik az RTL is, elégedjenek meg azzal, méghogy az M1-en is minket ocsároljnak naphosszat, nem, nem kell ez nekünk.”

„Bencsik úr téved. Mindig is meghívják az ellenzékieket, de ők valami megmagyarázhatatlan ok miatt nem mennek be. Ígyvan ez, mióta a Fidesz-KDNP van hatalmon. Éppen ezért a szellemi nívójukat nem tartom valami nagynak!t

„Ez néhány jobboldali újságíró baja. A »korrektség« olyanokkal szemben akik minden rendet, normalitást, felrúgnak. Hogy lehet olyan emberekkel beszélni, akiknek nincs más mondanivalójuk, csak a mocsok. ? Ön azt hiszi, hogy tud velük vitázni, hát nem mert a legtöbbjüket lemossák a vitában. Jó hogy szólt, akkor ezt az adást nem kell néznem. És még egy, az ellenzék csak élő adásban akar bemenni…..vajon miért? Azért amiért a Kormányinfóban is az ellenzéki újságírók olyan kérdéseket tesznek fel amire rég tudják a választ, csak nyomják a propagandát. Arról már nem beszélve, hogy hol van a hírközlőkben az ellenzéknek egyenlősége a világban, és a Gyurcsány időkben. ? Bizonyos szint alatt nincs korrektség. Az ország ellen dolgoznak. Szerintem a magánéletében Önnek is van egy határ!”

„Sajnos még mindig nem látom, hogy létezne magyar ellenzék, továbbra is ellenségnek nevezném a saját maguk ellenségének is. Persze szerencsére a magyarok felismerik az ellenséges propagandát. Legalább a arányokat tartsuk meg, méltatlan lenne ha a közmédiából is az abnormalitás folyna. Tévhit, hogy a nemzeti oldal uralja a médiát, kész csoda, hogy ilyen körülmények ellenére még a fiatalok is többségben szavaztak nemzeti irányban.”

És így tovább, és így tovább a végtelenségig. Kompország utasai csakis Kelet-felé néznek.