Nemzetünk végtelen bölcsessége és a sistergő közszolgálat

Nemzetünk végtelen bölcsessége és a sistergő közszolgálat

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Van nekünk egy NER-híradó című paródia műsorunk és azt hiszem most érkeztünk el vele ahhoz a ponthoz, hogy elgondolkozzunk a folytatásán. Úgy jártunk ugyanis, mint a South Park készítői Donald Trumppal: a való élet beelőzte a paródiát.

Fut ugyanis az állami hírcsatornán egy Világ című külpolitikai műsor, amelyben Szaniszló Ferencet Bende Balázs alakítja. Bevallom, eddig ezt a műsort nem ismertem, az inspirációt az 1952-es Szabad Nép cikkekből merítettem a NER-híradó néhány adásának szövegezéséhez, de ez mostantól a múlté. Történt ugyanis, hogy virálissá vált a műsorból egyetlen perc, de hát micsoda perc az! A műsorvezető a migrációról mesél éppen – milyen meglepő – de olyan érzelmi ringlispílre ülteti fel a nézőt, hogy érdemes mindenkinek két kézzel kapaszkodnia.

Nem nézi

Check out this video on Streamable using your phone, tablet or desktop.


Nyugodt tónusú narrációtól indulunk, elvégre a csőre töltött jogi határzárral védett békeszigetének (ez lenne Magyarország) bemutatásához az dukál. Majd egy olyan elemi erejű szemöldök-összehúzás és dühkitörés következik, hogy az ember a kamera másik oldalára képzeli a Tanú című klasszikusból a cigarettázó Metzradt Georgette-et, ahogy a szipkáját szorongatva odaszól Bendének: na most sisteregjen. Mert a közszolga bizony sistereg, őszintén, átéléssel, gyűlölettel, ahogy az a BBC nagykönyvében meg van írva!

A gyűlöletmásodpercek után viszont, amikor ahhoz a részhez ér, ahol ecsetelni kezdi a műsorvezető, hogy a magyar nemzet végtelen bölcsességével milyen kormányt is választott, akkor olyan átható nyugalom árad Bende Balázs hangjából, hogy az ember még azt is elfelejti hirtelen, hogy a vágóképeken imént azt mutatták, hogy Röszkénél migránsok másznak be a kerítésen.

De őszintén szólva engem az nyugtatna meg, ha Bende Balázs ripacskodását legközelebb a remélhetőleg mihamarabb újranyitó színházakban láthatnám viszont, nem pedig a közszolgálati televízióban.

Címkék: migráció, propaganda, MTVA