Orbán Viktor elvesztette kormányfő jellegét

Orbán Viktor elvesztette kormányfő jellegét

Orbán Viktor aláírja az újabb szigorításokról szóló rendeletet (Fotó: a miniszterelnök Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elszámoltam tízig.

Vettem egy nagy levegőt. Aztán még sokat. Nagyobbakat. Majd elszámoltam megint tízig – na, talán így menni fog, hogy ne zuhanjak Bayer Zsolt-i mélységekbe, és ne gazemberezzek minden második mondatban „a nap, amikor az Orbán-kormány elvesztette kormány jellegét” történéseiről írva.

Pedig már tegnap, a közterületi maszkviselős „bejelentéskor” kikáromkodtam magam, ami amúgy felesleges volt, inkább röhögni kellett volna, hogy mennyire bedőlt mindenki doktorminiszterelnökúrnak – még a kormánytagok is lelkesen fészbukolni kezdték a kötelező közterületi maszkviselésről szóló dörgedelmet, úgy tették helyre őket a hozzászólók a rendelet megjelentét követően. Ehe-ehe, el lehet képzelni, micsoda szervezettség van itt a háttérben.

Reggelre viszont tisztult a kép, és végre megtudtuk, hogy úgynevezett polgári úgynevezett kormányzás idején melyek a legfontosabb teendők, amennyiben halálos áldozatok ezreit szedő járvány pusztít szerte e hazában:

1. A TAO pénzek útjának alaptörvénybe iktatott elhomályosítása

2. A közpénzből feldúsított „magán” alapítványok létének kőbe vésése

3. A választási törvény ellenzékellenes továbbszigorítása

(A harmadik ponthoz csak annyit, hogy az éjfél előtt egy perccel benyújtott, a választási törvényt módosító semjéni javaslat tulajdonképpen létrehozta az ellenzéki összefogást, elkerülhetetlenné téve a közös listás indulást. Hogy mi a suskus – mert az mindig van – a dologban, majd később derül ki.)

Az úgynevezett kormány azért foglalkozott a koronavírussal is kicsit, a maszkos kavarással összeomlás esetére már így előre áttolta a felelősséget a tízezer főnél nagyobb városok polgármestereire.

Orbán Viktor mindezeken túl még rámorcant a fiatalokra, hadd érezzék már magukat egy kicsit szarul, ha már a vírus megkíméli őket: az úgynevezett miniszterelnök azt kérte a szülőktől, hogy beszéljenek gyermekeikkel, mondják el, hogy aki erős és fiatal, ugyan könnyen átvészelheti a koronavírust is, de megfertőzheti szüleit, nagyszüleit, ezzel veszélyeztetve őket, vagy akár pótolhatatlan veszteséget okozva.

Ugyancsak a mai nap termése, hogy a Válaszonline kiderítette – idézet a cikk bevezetőjéből: „Magyarország honosította az Orbán–Erdoğan-szövetség személyi biztosítékaként működő török üzletember, Adnan Polat családjának egyes tagjait. A kormányzat mindemellett a magyar erőműpiac tekintélyes hányadát is átengedte a korábban Orbán Ráhel társaságában lefotózott apának és fiának: egy-két éven belül megyényi területek villamosenergia-ellátása múlik majd rajtuk, illetve most épülő, „fél paksnyi” kapacitású napelempark-hálózatukon.”

Á, fene egye, mégis csak jó lenne néha legalább egy kicsit „Bayer Zsoltnak” lenni.