Precedens

Precedens

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezetõ miniszter elõadást tart a Rákóczi Szövetség Kárpát-medencei és diaszpórában élõ egyetemi diákvezetõknek szervezett táborában a királyszállási Nagy-Magyarország Parkban 2018. augusztus 24-én (MTI Fotó: Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Volt nagy móka és kacagás a jobboldalon, némi méltatlankodással vegyítve, amikor az aktív politikából éppen kikopó Kuncze Gábor rádióriporterként tűnt fel a parlamenti folyosón. Korai volt a (kár)öröm.

Talán a Szájer József által felpanaszolt Nagy Baloldali Médiatúlsúly az oka – a Fidesz politikusa vélhetőleg a kormányközeli sajtó exkommunistáit is a baloldalhoz sorolja –, hogy egy hivatalban lévő államtitkár úgy érezte, nem elég a kézivezérlés, neki is újságírói pályára kell lépnie. Így esett, hogy a Mandiner portál induló rovatának (Precedens) vezetője, Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára készített interjút Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterrel, vagyis a főnökével.

Annyi a magas labda, ami itt könnyen és kéjjel leüthető volna, hogy ezt meghagynám az olvasónak. Nézzük inkább – a Magyar Nemzet nemes hagyományát követve – a dolgot őt magát!

Lejáratnák a képviselőt, mert jó ügy mellé állt...

Úgy tűnik, az áprilisban elnyert kétharmados győzelem végleg elvette a Fidesz médiagépezetét irányító emberek józan ítélőképességét.

A baráti beszélgetésként jellemezhető interjúban a kormánymédia lebutított üzeneteihez képest már-már mélyenszántó gondolatokat olvashatunk jog és politika viszonyáról, leegyszerűsítve: a kormány demokráciafelfogásáról. Az azért megkapó pillanat, amikor Orbán rovatvezető a miniszterét kérdezi arról, mi is a feladata a Precedensnek. De legalább nincs semmi trükk, itt minden az, aminek látszik: kormányzati észosztás egyenesen a feladótól, kiiktatva a közvetítő közeget.

A nagy csavar az egészben, hogy Orbán Balázs visszafogottabb, érdeklődőbb újságíró, mint a kormányközeli sajtóban dolgozók egy tekintélyes része.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 15. számában jelent meg, 2018. augusztus 24-én. Hetilapunkat keresse az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy miről olvashat még a 15. Magyar Hangban? Itt megnézheti. Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.