Rocksztárok lecsúszóban

Rocksztárok lecsúszóban

Nagy Feró (Fotó: Petőfilive.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vasárnap este autóztam hazafele, a rádióban a Petőfi szólt. Egy Nagy Feró által szerkesztett rockműsor ment, és azt hittem, rosszul hallok: az egykor jobb napokat látott énekes úgy konferálta fel a következő dalt, hogy bevallotta, ő még soha nem hallotta azt. Remélem, ütős kis nóta lesz, mondta, de tévedett. Mentségére szóljon, hogy utána arról beszélt, jól leült ez a műsor, ő is tiszta depressziós lett. Aztán felkonferálta a következő nótát, megint bevallva, azt sem volt ideje a műsor előtt meghallgatni. A P. Mobil Csoda történt című, két évvel ezelőtt szerzett dalából idéznék pár sort, mert arra már nincsenek szavaim:

„Csoda történt: megszülettél, valakit visszahoztál, 
Itt maradtál.
Csoda történt: ahol még sosem voltál, ott is jártál,
A kijáratnál megfordultál.
Csoda történt!
Elmesélem milyen voltál: ettél, ittál, mosolyogtál,
Szaporán vert a szíved, 
Az erdő mélyén csendben hallgattál, aztán megszólaltál.”

Szabaccság, elvtársak! Szabaccságkoncert! | Magyar Hang

Feró a dal végén még szomorúbb lett, én kikapcsoltam a rádiót. Gondolom, egy szabad szemmel jól látható összeget kap azért, hogy a heti egy órát megszerkessze, de ebbe ezek szerint nem fér bele, hogy felkészüljön, netán előtte meg is hallgassa a dalokat, ne adj isten kiválogatva közülük a borzalmasakat. Az évente legalább nyolcvan milliárdból működő közmédiában úgy látszik, már a legminimálisabb szakmai követelményeknek sem kell megfelelni, elég csak simán fideszesnek lenni. És havernak – a P. Mobil megzenésíthetné egy NER-kompatibilis pufidzseki mosási tájékoztatóját is, az is simán adásba kerülne a közrádióban.

Így múlik el a világ dicsősége – a valamikori lázadó rockerből, a nemzet egykori csótányából egy öregedő opportunista ripacs lett a közrádióban.