Szófacsarás, szakmahalmozás

Szófacsarás, szakmahalmozás

Orbán Balázs (Fotó: Mathias Corvinus Collegium - MCC / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Balázs szakmákat halmoz. A jogászi és politológiai végzettséggel rendelkező miniszterhelyettes tudását új területtel gazdagította, éjt nappallá téve tanulmányozta a virológiát, a járványügyet és az egészségügyi statisztikát, majd arra a következtetésre jutott, hogy Jakab Ferenc professzor csak riogat a járvány várható elszabadulásáról.

Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem Virológiai Kutatócsoportjának vezetője, nem mellesleg a kormány által felkért Koronavírus Akciócsoport vezetője arra figyelmeztetett, hogy riasztó a magyar járványhelyzet, és „ha ilyen tendenciában rohanunk gyorsvonatként a vesztünkbe, akkor nagyon gyorsan ki fogjuk meríteni az egészségügyi kapacitásainkat”. Orbán Balázs frissen szerzett tudásának birtokában azt nyilatkozta, hogy a számok alapján stabilizálódott a fertőzések száma, a halálesetek az éves átlag alatt vannak, és a kórházi kapacitás is elegendő, miközben az aktív fertőzöttek, a kórházban ápoltak és a lélegeztetőgépre szoruló Covid-betegek száma napról napra nő. Úgy tűnik, hogy az Orbán Balázs-féle új járványügyi módszerek közé a valóság hajlítgatása is beletartozik.

A miniszterhelyettes azt is hozzátette, hogy az a stratégia, amit az emberek választottak, működik. A nemzeti inzultációra gondolhatott, amit kormányzati források szerint 1,8 millió állampolgár küldött vissza, de senki nem ellenőrizhette az ívek számát vagy a tartalmát, viszont a hibás járványügyi intézkedések miatt a felelősséget legalább az emberekre lehet hárítani.

A szakmahalmozás azonban nemcsak Orbán Balázsra jellemző, hanem a nagyfőnökre, Orbán Viktor miniszterelnök-pártelnökre is, aki újabban a hadi tudományokban jeleskedik, hadvezérként, vezénylő tábornokként állig felfegyverkezve indul a csatatérre, és nemcsak a vírus, hanem a migráncsok, Brüsszel, a civilek, Soros, a balliberálisok és a keresztényüldözők ellen is felveszi a harcot. Ezenkívül klímabajnok és kórházellenőr, sőt a teherhordásban is jeleskedik, hiszen libernyákokat cipel a hátán.

Apropó, Soros. A szakmahalmozók közé Varga Judit igazságügyminiszter is becsatlakozott, ő a távolbalátásban szerzett tapasztalatokat, több ezer kilométer távolságból is képes megfigyelni, amint a 90 éves Soros György felügyelete alatt tizenkét szervezet tagjai tollba mondják a brüsszeli bürokratáknak a jogállamisági jelentés szövegét. De idézzük pontosan a messzire látó miniszter szavait: „A jogállamisági jelentés abszurd és valótlan, olyan szervezetek írták, amelyek a Magyarország ellen összehangolt politikai kampányt folytató, központilag finanszírozott nemzetközi hálózat részei.” Ez után akár nemzeti konzultációt is folytathatunk arról, hogy ki állít fel összeesküvés-elméleteket.

Ne feledkezzünk meg a valóban nagy munkabírású Müller Cecília tiszti főorvos asszonyról sem, aki két egyenruhás között sorolja az igencsak megszűrt napi adatokat. A nemzet Cili nénije, aki kórházi orvos és üzemorvos is volt tisztiorvosi és országos tiszti főorvosi múltja előtt, most frissen szerzett óvónői ismereteit kamatoztatva a kisdedek fogmosásával, a nyunyókával, a szellőztetéssel is törődik. A fertőzést elkerülni kívánó átlagember viszont korrekt tájékoztatás nélkül marad a járványhelyzetről vagy a védekezés mikéntjéről. Aztán itt vannak a hónapok óta megválaszolatlan kérdések is, hogy tavasszal miért kellett számos, kezelésre és rehabilitációra szoruló betegeket hazaküldeni ágyszám-felszabadítás címén vagy az, hogy honnan lesz hozzáértő személyzet a drágán és fölöslegesen vásárolt 16 ezer lélegeztetőgép akár töredékének működtetéséhez.

Milyen tájékoztatást kapunk a mindenhez (is) értő országvezetőktől, a jókor jó helyen lévő NER-káderektől? Egymásnak ellentmondó magyarázatokat, elhallgatást vagy félinformációt, a valóság elkenését, a kirakatkormányzás hozadékát, legyen szó világjárványról, demokráciajelentésről vagy bármi másról. Már ott tartunk, hogy a miniszterelnök parlamenti nyitóbeszédében a szakértőkre utalva egyenesen azt állította, hogy „ízlés kérdése, hogy ki mennyire hisz az orvosoknak és a matematikusoknak”. Hát nem ízlés kérdése. Olyan országban szeretnénk élni, ahol a szavak azt jelentik, amit, ahol szakértők és tudósok nyilatkoznak a szakterületükről, ahol a kérdésekre korrekt válasz érkezik. Szómágia és szófacsarás nélkül.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 2020/41 számában jelent meg október 9-én.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában! És hogy mit talál még a 2020/41. számban? Itt megnézheti!