Publicisztika

A vég kezdete

A vég kezdete

Ha valamit elront a kormány a gazdasági szférában, az még – ha nagy veszteségek árán is, de – valahogy helyrehozható. De ha most tönkreteszik az erdőket, az a pusztítás a klímaváltozás közepette sem most, sem az unokáink életében nem hozható helyre.
Engedetlenkedők

Engedetlenkedők

A kormány bekeményített a tiltakozó tanárokkal szemben. Lehet, hogy az okot nem az iskolában, hanem a benzinkutakon kell keresni.
Madár

Madár

A speciális balansz a múlté Munkácson. Hogy a városban három évtizede uralkodó klánnak mi volt a célja a villámgyorsan szárba szökkentett kezdeményezéssel, azt hetek múltán sem könnyű megfejteni.
Azt írja az újság…

Azt írja az újság…

Sajtószabadság van, hangoztatja mindenütt a minden magyarok újságjainak tulajdonosa, meg is írja az újság, szabadon, Lujzák és Jenők agyát mosogatva. Ám arról csak így, általam esik szó, hogy ezáltal miképp sérül az elfogulatlan és teljes körű tájékoztatás alapelve.
Van-e ingyenebéd?

Van-e ingyenebéd?

A 0 forintos program összeállítása nem csupán ahhoz segítene bennünket, hogy egy válsághelyzetben is életerőt, bátorságot és kreativitást mutassunk azzal, hogy a nehézségekből is igyekszünk a legtöbbet kihozni.