Ez az izraeli háború más lesz, és még csak most kezdődik – Reptér Grünhut Zoltánnal

Ez az izraeli háború más lesz, és még csak most kezdődik – Reptér Grünhut Zoltánnal

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Volt-e valaha ennyire agresszív palesztin támadássorozat Izraellel szemben? Miből fakadt a Gázai övezetet uraló Hamász mostani dühe? Tényleg iskolák alá, meg civilek, gyerekek mögé rejtőznek élő pajzsként használva őket a palesztin radikálisok? Lehet-e palesztinok mellett kiállni, demonstrálni úgy, hogy az ne a Hamász melletti kiállás lenne? Hogyan kerülhet ennyi, és főleg nyugati fegyver állandóan a Gázai övezeten belülre? Milyen következményei lehetnek egy Gázai övezetben végrehajtott izraeli szárazföldi katonai műveletnek? Egyáltalán, hogy néz ki egy ilyen akció, és mik Izrael stratégiai céljai? Hogy viszonyulnak Izraelben ahhoz, hogy sok gyerek halhat meg most is a Gáza elleni offenzívában? Milyen következményei lehetnek az eseményeknek az izraeli politikára, az izraeli-arab viszonyra, az izraeli kormányzatra és Netanjahura? Illetve az eseményeknek lehet-e bármilyen kihatása Orbán Viktor és Benjamin Netanjahu évek óta tartó jó viszonyára? Ezekről beszélgettünk Grünhut Zoltán Izrael-szakértővel.

A brüsszeli percekben pedig azt jártuk tüzetesebben körbe Arató László tudósítónkkal, hogy mit lehet tudni a Gázába juttatott uniós segélyekről, illetve arról, hogy ezeket tulajdonképpen a Hamász nyelte le és nem a lakosság, akiknek szánták. Az EU hogyan tudná ellenőrizni jobban az ilyen humanitárius célokra nyújtott pénzeket?

A műsor podcastként is meghallgatható. Iratkozzon fel Podcast-csatornáinkra: SpotifyGoogle PodcastsApple Podcast.