Hogyan lehet valakit háborús bűnökért felelősségre vonni? – Hoffmann Tamás a Reptérben

Hogyan lehet valakit háborús bűnökért felelősségre vonni? – Hoffmann Tamás a Reptérben

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Oroszország Ukrajnával szemben indított agressziója, az elmúlt egy évben Ukrajna területén napvilágot látott kegyetlenkedések, a civil lakosság ellen elkövetett atrocitások, fegyvertelen hadifoglyok kivégzése újfent hangsúlyt adott annak a kérdésnek: miként lehet felderíteni az emberiesség elleni és háborús bűncselekményeket. Egyáltalán hogyan lehet valakit háborús bűncselekményekért felelősségre vonni? És az előzményeket ismerve milyen esélyei vannak annak, hogy a most Ukrajna területén elkövetett háborús bűncselekményekért valaha is elítélnek bárkit? Hogyan lesznek felelősségre vonhatók az ilyen cselekményekre engedélyt adó, vagy azok felett szemet hunyó parancsnokok? Vajon bíróság elé lehet állítani egy államfőt? Ezekről beszélget Balogh Roland kollégánk Hoffmann Tamás nemzetközi jogásszal, a Corvinus Egyetem docensével.

E heti brüsszeli percünk is e témát járja körül, Arató László brüsszeli tudósítónkkal arról beszéltünk, az EU milyen aktivitást fejt ki ebben a témában.

A külpolitikai műsorunk eleinte mindenki számára elérhető, a későbbiekben pedig előfizetőink számára hallgatható. Ha szívesen követnék adásainkat, kérjük fizessenek elő a Magyar Hangra, hiszen lapunk kizárólag az olvasóknak és a támogatóknak köszönhetően működik. Aki idő- vagy helyhiány miatt nem a nyomtatott változatot választaná, előfizethet a Magyar Hang Pluszra, és olvashat minket online is. Fizessenek elő, támogassák a Magyar Hangot, kövessenek bennünket a Facebookon és iratkozzanak fel a YouTube-csatornánkra.