Csődöt mondott a magyar politika Szlovákiában – Reptér Kollai Istvánnal

Csődöt mondott a magyar politika Szlovákiában – Reptér Kollai Istvánnal

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ódor Lajos személyében először lett magyar miniszterelnöke Szlovákiának. Vajon mit szólnak mindehhez a szlovákok és a felvidéki magyarok? Egyáltalán számít-e az ügyvivő szlovák miniszterelnök magyarsága? Kollai István történész-közgazdásszal, a pozsonyi Comenius Egyetem ösztöndíjasával többek között arról a kissé paradox helyzetről beszélgettünk, vajon miért számít a magyar etnikai politizálás csődjének az, hogy a kiváló gazdasági szakember hírében álló Ódor Lajos végül eljutott a kormányfői székig. A műsorban szó esik még arról, hogy a Felvidék viszonylatában miért kontraproduktív az Orbán-kormányzat oda elszórt pénze, illetve a közelgő, szeptemberben esedékes előre hozott parlamenti választások kapcsán azt is érintjük: mekkora az esélye annak, hogy az Orbán Viktorral egyre inkább közös nevezőre kerülő nagy politikai túlélő, Robert Fico visszatérjen a kormányfői székbe.

Az e heti brüsszeli percekben az uniós pénzek körüli elhúzódó huzavonáról beszélgettünk tudósítónkkal, Arató Lászlóval. Ebből kiderül az is, hány hét van addig, hogy a jövő évi Erasmus-pénzek ne kerüljenek veszélybe. A beszélgetésben érintettük a múlt heti Japánban és Dél-Koreában megrendezett G7-csúcs fejleményeit is.

Ha szívesen követnék adásainkat, kérjük fizessenek elő a Magyar Hangra, hiszen lapunk kizárólag az olvasóknak és a támogatóknak köszönhetően működik. Aki idő- vagy helyhiány miatt nem a nyomtatott változatot választaná, előfizethet a Magyar Hang Pluszra, és olvashat minket online is. Fizessenek elő, támogassák a Magyar Hangot, kövessenek bennünket a Facebookon és iratkozzanak fel a YouTube-csatornánkra.

Ha inkább hallgatná, iratkozzon fel Podcast-csatornáinkra: YouTubeSpotifyGoogle Podcasts. (Folyamatosan töltjük fel a korábbi adásokat ide.)