„Az sem baj, ha nincsen cipőd”

„Az sem baj, ha nincsen cipőd”

(Fotó: Takács Kitti)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Részlet a Magyar Hang karácsonyi (2019/51-52.) számában megjelent riportból!

Kanyargós folyosón imbolygunk a Pázmány Péter Katolikus Egyetem józsefvárosi épületeiben. A tornatermet keressük, úgy érezzük, eltévesztettük közben a házszámot. De nem: egyemeletnyi távolságból már halljuk, hogy jó helyen járunk. Trappolás, cipőtalpak csikorgása, és a falnak meg a kapufának lőtt labdák csattanása hallatszik a tornateremből.

Odabent kicsik és nagyok, kisfiúk és felnőttek hajtják a bőrt. Van, akinek térd alá ér a láthatósági mellénye, van, akin ugyanaz feszül. Van, aki csupa piros belga mezre húzza, van, aki mélykék PSG-trikóra, és van, aki zöld-fehér Fradi-felsőre. Itt edzenek azok, akik az Oltalom Sportegyesület utcafocijára érkeztek.

– Ha gondolod, beállhatsz te is – szól egyikünknek Szikszay József, és nem viccel. Már a gesztikulációjából látszik, semmi akadálya, hogy valaki farmerban szántsa fel a parkettát, de inkább úgy döntünk, félrevonulunk beszélgetni a szertárba. Az edző egyik szeme közben vagy a stopperen, vagy a teremben zajló meccsen pihen. Csak egyetlen becsúszásért kell szólnia, hogy „ilyet legközelebb ne”. Azt sem felemelt hangon, csak határozottan. Elég is.

(...)

Riportunkat keresse a Magyar Hang december 20-án megjelent 2019/51-52. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a karácsonyi számban? Itt megnézheti!