15 400 néző előtt kikapott a Győr, nem lett meg a BL-trófea

15 400 néző előtt kikapott a Győr, nem lett meg a BL-trófea

Ju Unhi  (k), a Győr és Marta Tomac (b), Tomori Zsuzsanna (j) a Kristiansand játékosa kézilabda női Bajnokok Ligája döntőjében játszott Győri Audi ETO KC-Vipers Kristiansand mérkőzésen a budapesti MVM Dome sportcsarnokban 2022. június 5-én (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vasárnap délután már csak egyetlen lépésre volt a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapat attól, hogy visszakerüljön az utóbbi években elfoglalt trónjára, a Bajnokok Ligája sorozat élére. A 2019-2020-as szezonban a koronavírus-járvány miatt elmaradt a Final4, rá egy évre pedig a magyar csapat elbukta a döntőbe jutást a Brest ellenében, így a Győri Audi ETO KC igazán ki volt éhezve a sikerre. Korábban már ötször elhódította a Bajnokok Ligája trófeáját: 2013-ban, 2014-ben és 2017-19 között zsinórban három alkalommal. Vasárnapi ellenfele, a norvég Vipers Kristiansand viszont az aktuális címvédője a női klubkézilabda legértékesebb trófeájának – ráadásul nekik (eddig) ez az egyetlen ilyen elismerés a vitrinben. Érdekesség, hogy a Vipers csapatában is pályára lépett ezen a hétvégén egy magyar: Tomori Zsuzsára mindkét napon főleg védekezésben számított az edző.

A zöld-fehérben játszó magyar csapat kezdte a meccset, de az első támadást nem sikerült gólra váltani, így a norvégok szerezték az első találatot. Hamar sikerült az egyenlítés, utána felváltva esett egy-egy gól és védés itt és ott, majd a győri Veronica Kristiansen heteséből átvették a magyarok a vezetést a fantasztikusan szurkoló közönség nagy örömére. A nyolcadik percben Lukács Viktória góljával már kettő ide – védekezésben nagyon összpontosított a Győr, és támadásban sem volt gond, ígéretesnek tűnt a játék. A tizenötödik percben labdánk volt a négygólos vezetéshez, de a koreai Rju mellédobta, és rá két percre már egygólosra olvadt a magyar előny. Sőt, a tizennyolcadikban már 10-10-et mutatott az eredményjelző egy furcsa eset után, és a közönség nagyon elkezdett haragudni a bírókra. A huszadik percben már a norvégok vezethettek volna egy hetessel, de kapufára dobták és a közönség hangos Hajrá, Győr skandálással próbálta kimozdítani csapatát a hullámvölgyből. Miután a norvégok átvették a vezetést (10-11), Ambros Martin időt kért. Ez sem segített, 10-13 – zsinórban hat gólt szerzett a Vipers!

Anne Mette Hansen aztán végre bedobott egy hetest, de a norvég gólgyártást nem tudták a győriek megállítani. A hazaiak zavarodottságára jellemző, hogy emberelőnyös helyzetben, támadásnál a tegnap nagyot játszó koreai Rju egyszerűen elhagyta a labdát, de aztán védelemben sikerült javítani, felzárkóztunk két gólra. Sőt, egyre, másfél perccel a félidő vége előtt, és labdánk is volt az egyenlítéshez, de védett a kapus. Az utolsó másodpercben még kaptunk egy gólt, így félidőben Győr–Vispers 13-15. Ekkor derült ki az is, hogy ma 15 400 néző váltott jegyet a húszezres arénába, ez állítólag világcsúcs a női klubkézilabdában.

A második félidőt is góllal kezdték a norvégok, de a győriek hárommal válaszoltak, 16-16, újra felrobbant a csarnok! Két magyar hiba, megint kettő oda, sőt a hatodik perc elejére már három, a hetedikre négy (17-21). A félidő felénél sikerült kettőre felzárkózni, mire a norvégok a támadásban is kezdték használni Tomorit, dobott is gyorsan egy gólt /23-26).

Tíz perccel a vége előtt hárommal vezettek a norvégok – sajnos a második félidőben a győri kapuban elmaradt a teljesítmény, majdnem minden kapuralövés gól lett, míg a másik oldalon Lunde fogott pár ziccert.

Öt perc volt hátra és hárommal vezetett a Vispers, amikor Ambros Martin kikérte a harmadik, egyben utolsó idejét is. Sajnos, ez sem segített: kikapott a Győr, a Vipers Kristianstand megvédte a BL-trófeát. 

Női kézilabda Bajnokok Ligája, Budapest, MVM Dome, 15 400 néző

Győri Audi Eto KC – Vipers Kristiansand 31-33 (13-15)

Korábban a harmadik helyért: Metz Handball – Team Ejsberg 32-26 (18-12)