Anglia nem ötölt, hanem hatolt

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Eddig Anglia volt a vb talánya, mert hiába vívta meg sikerrel a Tunézia elleni első meccset (2–1), annyira nem tűnt veretesnek a csapat, hogy nagy tétben merjen az ember fogadni rá.

Ezt a tézist annak ellenére sem lehet teljességgel revideálni, hogy Anglia nemcsak a tengereket, de a meccset is uralta Panama ellen. Olyannyira, hogy Panamáról simán kijelenthető: nem való a vb-re. Az 5–0-s kiütéssel végződött első félidő jelezte, hogy a FIFA területi alapon kiosztott kvalifikációs rendszere nem képezi le reálisan a világ futballjának erőviszonyait. Azt, amit Panama az első félidőben mutatott, még a Leekens-válogatott is simán hozta volna. Rossival meg lehet, ennél is kevesebbel megúsznánk.

A meccs nyolc percig tartott, akkor Anglia egy szöglet utáni bombafejessel megszerezte a vezetést, aztán számolatlanul lőtte góljait. Nem ötölt-hatolt, csak hatolt, a vége 6-1, Anglia továbbjutott, a G-csoport első helyéről a belgák elleni utolsó meccs dönt.

 

G-csoport, 2. forduló

Anglia–Panama: 6–1 (5–0)

Nyizsnyij Novgorod,44 899 néző. Jv.: Ghead (egyiptomi)

Anglia: Pickford – Walker, Jones, Maguire – Trippier (Rose 70.), Loftus-Cheek, Henderson, Lingard (Delph 63.), Young – Sterling – Kane (Vardy 63.)

Panama: Penedo – Murillo, Torres, Escobar, Davis – Barcenas (Arroyo 69.), Cooper, Gomez (Baloy 69.), Godoy (Ávila 62.), Rodriguez – Perez

Gólok: Stones 8., 40., Kane 22., 45., 62., Lingard 36. ill. Baloy 78.

 

A csoport állása

1. Anglia 2 2 0 0 8-2 6

2. Belgium 2 2 0 0 8-2 6

3. Tunézia 2 0 0 2 3-7 0

4. Panama 2 0 0 2 1-9 0

 

A vb teljes menetrendjét itt találja, a csoportokról pedig itt olvashat.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.

Címkék: foci-vb, Panama, Anglia