Kolumbia hazaküldte a lengyeleket

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Aki itt kikap, megy a levesbe, kábé így lehetett összegezni kissé plasztikusan, de azért lényegre törően a Kolumbia–Lengyelország meccs tétjét. A csoport eddigi két vesztes válogatottjának (Lengyelország Szenegáltól,  Kolumbia Japántól kapott ki az első körben) elvben mindent egy lapra kellett feltennie.

Ez az első félidőben annyira nem látszódott, a lengyelek passzolgattak, a kolumbiai nézők fütyülgettek. Egészen a 40. percig, ekkor egy kolumbiai ívelés után a 184 centis Mina kosarasokat megszégyenítő súlypontemelkedés végén Szczesny kapust is túlugorva fejet a lengyel kapuba (0–1).

Felpörögtek a mások félidőben a lengyelek, de ez lett a vesztük, mert két kiugratás megpecsételte sorsukat: először Falcao cséká kapott egy forintos labdát Quinterótól, és külsővel elrúgta a jobb alsóba (0-2), majd hasonló szisztéma végén a fellazult lengyel hátsó alakzatból Cuadrado ugrott ki, és a végén a kapus mellett gurított a hálóba (0-3).

Kár a lengyel barátainkért, szimpatikus és jó csapat benyomását keltették, de valahogy hiányzott belőlük a gyilkos ösztön. A harmadik körtől függetlenül kiestek.

H-csoport, 2. forduló

Lengyelország–Kolumbia 0-3 (0-1)

Kazany, 45 379 néző. Jv.: Ramos (mexikói)

Lengyelország: Szczesny – Piszczek, Bednarek, Pazdan – Bereszynski (Teodorczyk, 72.), Krychowiak, Góralski, Rybus – Zielinski, Lewandowski, Kownacki (Grosicki, 57.).

Kolumbia: Ospina – Arias, D. Sanchez, Mina, Mojica – Aguilar (Uribe, 32.), Barrios – Cuadrado, Quintero (Lerma, 73.), J. Rodríguez – Falcao (Bacca, 78.).

Gólok: Mina (40.), Falcao (70.), Cuadrado (76.)

A csoport állása

1. Szenegál 2 1 1 0 4-3 4

2. Japán 2 1 1 0 4-3 4

3. Kolumbia 2 1 0 1 4-2 3

4. Lengyelország 2 0 0 2 1-5 0

A vb teljes menetrendjét itt találja, a csoportokról pedig itt olvashat.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.