Kicsorbult a svájci bicska a svédacélon

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A svéd válogatott jutott a világbajnokság negyeddöntőjébe, miután 1-0-ra verte a svájci válogatottat.

A meccsről annyit, hogy csak a második félidővel kezdjük a tudósítást: a svéd Forsberg középről, a 16-os vonaláról lőtt, Akanji beleért a kapu közepébe tartó labdába, amely védhetetlenül vágódott a jobb felső sarokba (1-0). Aztán jött a hosszabbítás: gyors svéd kontra végén Olsson lábát a svájci Lang koccantotta össze a 16-os vonala előtt, ezért a védőt kiállította a játékvezető, ámvideózást követően megváltoztatta eredeti ítéletét, és büntető helyett szabadrúgást ítélt. Szóval maradt minden a régiben. A svédek ellenfele a szombati negyeddöntőben a Kolumbia–Anglia párharc továbbjutója lesz.

Nyolcaddöntő Svédország–Svájc 1-0 (0-0)

Szentpétervár, 64 042 néző. Jv.: Damir Skomina (szlovén)

Kiállítva: Lang (94., svájci)

Svédország: Olsen –Lustig (Krafth, 82.), Lindelöf, Granqvist, Augustinsson – Claesson, Svensson, Ekdal, Forsberg (Olsson, 82.) – Berg (Thelin, 91.), Toivonen.

Svájc: Sommer – Lang, Djourou, Akanji, Rodriguez – Behrami, Xhaka – Shaqiri, Dzemaili (Seferovic, 73.), Zuber (Embolo, 73.) – Drmic.

Gól: Forsberg (66.)

A vb teljes menetrendjét itt találja.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.