NER a gyakorlatban: leszólta Lőrincet, Andy sporttévéje kirúgta

NER a gyakorlatban: leszólta Lőrincet, Andy sporttévéje kirúgta

Balról a második Kele János (Fotó: Facebook/Kele János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem számít a továbbiakban az angol bajnokság meccseit közvetítő Spíler Tv Kele János szakkommentálására. A bejelentést nem indokolta a csatorna, azonban a bloggerből lett tévéss szakértő korábban egy nyilvános posztban ekézte Mészáros Lőrinc egyik vállalkozását, a semmiből az NB I-es klubok kedvencévé vált 2Rule sportszermárkát. Az Andy Vajna kormánybiztos tulajdonában lévő TV2 Média Csoport a poszt megjelenése után 14 nappal megszüntette a szakkommentátorral az együttműködést.

„A mai napon hivatalossá vált, hogy a következő szezonban a Spíler TV nélkülem képzeli el a Premier League-közvetítéseket, így biztosan nem találkozhattok velem a képernyőn” – köszönt el egy váratlan Facebook-posztban vasárnap este Kele János foci-szakkommentátor a nézőktől. Kele bloggerből lett szakkommentátor, s noha bejegyzései révén a foci hardcore közönsége előtt korábban is ismert volt, igazán a Spíler Tv Premier League-közvetítései emelték a köztudatba. Ilyeténképpen a csatorna egyik merész húzása volt, hogy egy szélesebb tömegek előtt ismeretlen bloggert alkalmazott szakkommentátorként válogatott focisták helyett. Vagyis a Spíler Tv egy maga által felépített arctól szabadult meg kurtán-furcsán. Lapunk telefonon érte utol a szakkommentátort.

– Lát bármilyen összefüggést a korábban megjelentetett 2Rule-poszt és a döntés között?

– Nagyon jó kérdés, erre nem tudok százszázalékos bizonyossággal válaszolni, csak azt tudom elmesélni, ami történt: vasárnap este közölték velem, hogy nem számítanak rám a következő szezonban. Nem indokolták a döntést, amúgy nem is kellett, hiszen nem voltam a csatorna szerződtetett munkatársa. De ettől függetlenül persze megtehették volna. Az biztos, hogy itt nem arról van szó, hogy letelt az előző szezon, lezárult egy sorozat, és elköszönnek tőlem, hanem egészen másról. Szóban már megállapodtunk a folytatásról, voltak tervek, ötletelések, konkrétan elkészült a novemberig tartó beosztástervezet. Kérdeztem, hogy kedd este mi változott a korábbiakhoz képest, de nem kaptam választ. Hangsúlyozom, ehhez a döntéshez volt joga a tévének, de elegánsabban is lehet volna csinálni.

Talpig turulban: amihez másnak évek kellenek, Mészárosnak hónapok

Sportfelszerelést gyártani – különösen profi sportolóknak – ma már sok esetben szinte űrtechnológiát igényel.

– Még egyszer: lehet köze a 2Rule-os posztnak a kirúgásához?

– Ennek a kérdésnek a megválaszolását mindenkinek a fantáziájára bízom.

– Önnek van fantáziája?

– Jó képzelőerőm van. Ennyi.

– Másik szakkommentátor-társa, Hrutka János is keményen visszaszólt Hollik Istvánnak. A fideszes politikus azt írta, hogy a vb-döntőben egy bevándorlóország játszik egy nemzeti identitására büszke, keresztény országgal. Erre Hrutka emlékeztette arra, hogy a magyar válogatottban is több „migráns” játszik. Ő a következő?

– Úgy tudom, hogy marad. De én csak vele beszéltem. Persze ő más kategória, válogatott labdarúgó, én nem voltam az.

– Elment végleg a kedve, vagy tervezi a folytatást?

– Dehogy ment el! Blogolni fogok továbbra is, onnan érkeztem. Nekem amúgy közgazdász a szakmám, de a foci a szerelmem. És tudjuk, bármi történhet, de a szerelmét nem hagyja el az ember. A 24.hu-ba szoktam elemzéseket írni, erre most több időm lesz. Továbbá szeptembertől a Corvinus Politikatudományi Doktori Iskolájába fogok járni. Focival kapcsolatos megkereséseim egyelőre nincsenek.

Kele ősbűne ez a néhány sor lehetett a 2Rule-ról, amely után még Kővári Ágnes, Mészáros cégének ügyvezető igazgatója is felhívta:

Kele János

Sokakkal ellentétben én kifejezetten örülök annak, hogy van 2Rule. Jó és hasznos, mert mindent megmutat a kapzsiságból, ostobaságból és azokból a sógor-koma-haver alapon osztogatott...

„A Haladás, a Puskás Akadémia és a DVTK is úgy döntött, nemzetközi nagyvállalatok termékei helyett a következő évadtól a kis sufnicég mezeiben izzasztja focistáit. A világon egyetlen logikus érv sincs, ami alátámasztana egy ilyen váltást. A Nike és az Adidas évtizedek munkájával, a tudományos-technológiai lehetőségek határáig elmenve fejleszti termékeit, globális versenyben állt helyt – majd jön egy ismeretlen, tapasztalatlan, észrevehetetlen kis magyar vállalkozás, és kiteszi az indexet, hogy előzzön. Muhhaha, persze. Képzeld el, hogy a te bétéd honlap, cégtábla és referencia nélkül így berobban ugyanerre a piacra. Nem röhög a vakbeled? Vegyük már észre a nyilvánvalót, könyörgöm: a magyar futball környékén senki nem akar előrelépni, fejlődni, eredményt elérni. A verseny, a teljesítmény, a tehetség üldözendő és nemkívánatos – teljes iparág lényege a kifizetés, semmi más. A belefeccölt állami lóvé magánvagyonná változtatása. (…) Nemzeti máz, giccs, tehetségtelenség, pofátlanság, igénytelenség és mutyi. Ez a magyar futball. Ezt intézményesíti a 2Rule, ezt üzeni nekünk a logó, a szín, a forma, a kincstári gagyi” – írta Kele János a Facebookon.

Majd Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztőjének (ő is Mészáros-alkalmazott) publicisztikáját is ízekre szedte.

Kele János

VIGYÁZAT, TLDR! Szombaton volt egy hete, hogy vettem a bátorságot, és kifejtettem saját, önálló véleményemet minden idők legkáprázatosabb kisvállalati piacra robbanását produkáló, új magyar...

Tulajdonképpen az a csoda, hogy 14 napig tartott, amíg Lőrinc üzenetét meghallotta Andy.

 

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.