Közel járt a Vidi a BL csoportköréhez, de marad az EL

Közel járt a Vidi a BL csoportköréhez, de marad az EL

Viktor Klonaridisz ünnepel, miután gólt lõtt a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezõjének 4. fordulójában játszott Vidi FC - AEK Athén mérkõzésen a Groupama Arénában 2018. augusztus 22-én (MTI Fotó: Illyés Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Meglehetősen langyos első félidőt láthattak a nézők az athéni Olimpiai Stadionban, ahol kedd eset az AEK Athén a Mol Vidit fogadta a Bajnokok Ligája play-off körének visszavágóján. Az első meccset a Groupamában a görögök nyerték 2–1-re, így egyértelmű volt, hogy a magyar bajnoknak minimum két gólt kell szereznie a második mérkőzésen, ha be akar jutni a BL csoportkörébe. Ehhez képest helyzetecskék igen, de gól nem volt az első félidőben.

A második elején már igen, ám sajnos azt nem mi, hanem a görögök szerezték. A 47. percben Fiola húzta vissza a 16-oson belül Hélder Lopest, s a jogosan megítélt 11-est Mantalosz lőtte be (1–0). Ez felébresztette a magyar bajnokot, szerencsére gyorsan jött a válasz. Az 57. percben Lazovics indította Loic Negót a jobb oldalon, aki mesterien emelt át az elé kijövő Barkasz kapuson. Ám az 1–1 még kevés volt a Vidinek, amely meg is nyomta a játékrész második felét. Több helyzetet is kialakított a magyar bajnok, ám az újabb gól nem jött össze. Sajnos az sem segített rajtunk, hogy a bíró tíz perccel a vége előtt, fejelés miatt kiállította a görögök büntetőjének kiharcolóját, Hélder Lopest.

A végeredmény 1–1 lett, így az AEK Athén 3–2-es összesítéssel kiejtette a Vidit a BL-ből. A magyar bajnok ősszel az Európa Liga csoportkörében folytathatja. Az ellenfeleit a pénteki sorsoláson tudjuk meg.

Bajnokok Ligája, play off kör, visszavágó

AEK Athén (görög)–Mol Vidi FC 1–1 (0–0)

Athén, Olimpiai Stadion, 42 000 néző, vezette: Marciniak (lengyel)

AEK Athén: Barkasz – Bakakisz, Ikonomu, Lambropulosz, Hult – Galanopulosz, Simoes – Hélder Lopes, Klonaridis (Ponce, 62.), Mantalosz (Csoszics, 90.) – Livaja (Alef, 84.)

Mol Vidi FC: Kovácsik – Fiola, Juhász R., Vinícius, Stopira – Nego, A. Hadzic, Nikolov (Pátkai, a szünetben) – Kovács I., Lazovics – M. Scsepovics

Gólszerzők: Mantalosz (48. – 11-esből), ill. Nego (57.)

Kiállítva: Hélder Lopes (80.)

Továbbjutott: az AEK Athén, 3–2-es összesítéssel.