A köztévé elveszítette a Vidi EL-meccseinek közvetítési jogát

A köztévé elveszítette a Vidi EL-meccseinek közvetítési jogát

A Vidi FC játékosai ünnepelnek, miután a labdarúgó Bajnokok Ligája második selejtezõkörének visszavágóján 1-0-ra legyõzték a bolgár PFK Ludogorec Razgrad csapatát a felcsúti Pancho Arénában 2018. augusztus 1-jén (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elaludtak a Kunigunda utcában, mit szól majd ehhez a csapat egyik legnagyobb szurkolója?

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) és az AMC Networks International – Central and Northern Europe megállapodásának értelmében a 2018/19-es szezontól Magyarországon az Európa Liga mérkőzései közül az első választás közvetítési jogát a Sport TV szerezte meg – áll a sportcsatorna honlapjára feltett szűkszavú közleményben. Mindez praktikusan azt jelenti, hogy a nemzetközi kupasorozat minden játéknapján a Sport TV választhat elsőként, ami nyilvánvalóan a MOL Vidi FC-re fog esni. A sorozatban egyébként olyan patinás, nagy múltú csapatok vesznek részt, mint például az Arsenal, a Chelsea, a Milan, az Olympique Marseille vagy a Leverkusen. A csoportkör monacói sorsolását augusztus 31-én pénteken már élőben közvetíti a Sport1.

De hogy maradhatott le a 81 állami milliárdból működtetett köztévé a miniszterelnök úr kedvenc csapatának meccseiről? Hát ez akkora rejtély, amit elképzelni is nehéz. Nyilván az történt, hogy az MTVA-ban elhitték, hogy a Vidi a Bajnokok Ligája főtáblájára jut (annak közvetítési joga a csatornáé). A vb alatt ugyanis a horvátok kapcsán hallhattuk: mi is a Duna-menti futballkultúra részei vagyunk, vagyis ott a helye a magyar futballnak, ahová a vezető képzeli. Az élet azonban egyelőre nagyobb rendező, a Vidit legfeljebb a Mezőkövesd elleni rangadón, nem pedig a világsztárok ellen láthatja az köztelevízió nézője.

Illetve: nem lenne meglepetés, ha végül mégiscsak megszerezné a közvetítési jogot az MTVA. Az pedig majd üzleti titok marad, hogy vajon kétszeres, négyszeres vagy százszoros áron.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.