Babos Tímea megvédte világbajnoki címét!

Babos Tímea megvédte világbajnoki címét!

Babos Tímea és Kristina Mladenovic megnyerte a WTA női páros világbajnoki címét Fotó: babostimea.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A világbajnoki cím mellett a női páros győztese fejenként 250 000 dollárral és 750 világranglista ponttal gazdagodott – a  vesztes fejenként 130 000 dollárt és 540 pontot kapott –, így nem volt kicsi a tét vasárnap, európai idő szerint kilenckor kezdődő fináléban. A címvédő Babos Tímea és idei partnere, a francia Kristina Mladenovic ellenfele nem akárki volt, hanem az 1. kiemelt és az idei Roland Garroson és Wimbledonban győztes cseh Barbora Krejcíkova és Katerina Siniakova. Ha szigorúan az esélyeket néztük volna, a csehek álltak jobban a fogadóirodáknál, ám az eddigi egy egymás elleni meccset például Babosék nyerték: a birminghami elődöntőben a magyar, francia kettős bizonyult jobbnak 7:5, 7:6-ra.

Akárcsak a mostani vb-döntőt, ugyanis ezen a napon a negyedik vb-jén szereplő Babos és partnere egyszerűen nem veszíthetett. Az első szettben nagy izgalmak és több brék után végül Babos kiszerválta a 35 perces első szettet (6:4), míg a másodikban 5:5-nél Babosék semmire elvették Siniakova adogatását, majd Mladenovic szervájánál a harmadik meccslabdájukat értékesítve megnyerték az 1 óra 24 percig tartó összecsapást (7:5).

[caption id="attachment_9816" align="alignnone" width="540"]

Babosék a világbajnoki trófeával a kezükben Fotó: babostimea.hu[/caption]

„Örülök, hogy megoszthatom Kikivel ezt a pillanatot, nagyon hiányozni fog Szingapúr. Remélem, jövőre Sencsenben is ott leszek majd a világbajnokságon, és esélyem lesz harmadszor is megvédeni a címemet" - mondta a díjátadó ünnepségen Babos Tímea, mielőtt Mladenoviccsal együtt a magasba emelte a Martina Navratilova Kupát, amelyet a névadó csehszlovák-amerikai sztártól vettek át.

Babos nemcsak kétszeres világbajnoka és egyszeres Grand Slam-győztese a magyar teniszsportnak, hanem világelsőként búcsúzik a 2018-as szezontól női párosban.