Nyártól már nem Dárdai vezeti a Herthát

Nyártól már nem Dárdai vezeti a Herthát

Dárdai Pál Forrás: Herthabsc.de

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Bundesligában szereplő berlini Hertha BSC kedden jelentette be a honlapján, hogy a következő idénytől nem Dárdai Pál irányítja a csapatot. A Hertha vasárnap 2–0-ra kikapott a Hoffenheimtől a Bundesliga 29. fordulójában. Ez volt a fővárosi együttes ötödik veresége egymás után, ami Dárdai negatív rekordja.

„Intenzív és eseménydús éveken vagyok túl a csapattal edzőként, hálás vagyok a lehetőségért.  Büszke vagyok arra, amit közösen elértünk, de néha szükség van a változásra. Mindig hangsúlyoztam, hogy a klub érdekeit tartom a szemem előtt, mert a Herthát örökké az otthonomnak tekintem”

– mondta Dárdai, ezt a klub honlapja idézi.

„Dárdai Pál rekorder játékosként, hanem az utóbbi négy és fél évben vezetőedzőként nagyszerűen szolgálta a klubot” – kommentálta Michael Preetz klubigazgató. „Négy és fél év sikeres közös munka nagyon hosszú idő a profi labdarúgásban. Együtt döntöttünk arról, hogy nyártól új impulzusra van szüksége a Herthának. Pál fontos része a klub fejlődésének, és ezután is az marad.”

Hogy hova kerülhet majd Dárdai Pál, azt egyelőre nem tudni, az edző a keddi, Nemzeti Sportnak adott interjújában elmondta, akad egy-két más ajánlata is.

A klub honlapja szerint az általános szerződése érvényben marad a Herthánál, tehát 2020-ban akár utánpótlás-edzőként is folytathatja. Hogy ez megvalósulhat-e, arról egyelőre a magyar edző nem beszélt. Dárdai 2015-ben vette át az együttes irányítását, 167 tétmérkőzésen 63 győzelem mellett 40 döntetlen és 64 vereség a mérlege.

Dárdai Pált a Magyar Hang is kereste e-mailen és telefonon, amint válaszol, frissítjük cikkünket.