BL-döntős a Győr, kiütötte norvég ellenfelét

BL-döntős a Győr, kiütötte norvég ellenfelét

Görbicz Anita, a Gyõr játékosa hat gólt lőtt a norvég Vipers Kristiansand csapatának a BL Final Four első elődöntőjéban Fotó: MTI/Kovács Tamás

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ahogy azt lapunkban megírtuk, minden mutató alapján a Bajnokok Ligája négyszeres győztese, a Győri Audi ETO KC a legnagyobb esélyese a budapesti Final Four-nak. Az elmúlt két esztendő győztese ezúttal sem hagyott kétséget afelől, melyik csapat a világ legjobbja, hiszen maximum öt percig volt kérdéses, vajon a norvég Vipers Kristiansand gárdája képes-e akár csak megszorongatni a győrieket.

Nos, a válasz egyértelműen nem, hiszen a félidőben Kari Brattset vezetésével a győriek már tíz góllal vezettek (18-8), és a játék alapján elképzelhetetlen volt, hogy itt a norvégok fordítani tudjanak. Dányi mester így a második félidőben már a döntőre gondolva a fiatal magyar játékosait is a pályára küldhette, pihentetve a legjobbjait, a hatgólos Görbicz Anita vezette zöld-fehérek végül kiütötték ellenfelüket, és a Final Four történetének egyik legfölényesebb győzelmét aratva (31-22) bekerültek a vasárnapi döntőbe. Ezzel a sikerrel sorozatban a 24. BL-mérkőzésén nem talált legyőzőre a csapat.

Kari Brattset, a Gyõr játékosa lett az elődöntő legeredményesebbje Fotó: MTI/Kovács Tamás

A mezőny legeredményesebb játékosa a magyar együttes norvég beállója, Brattset volt nyolc góllal. A két csapat hetedszer találkozott egymással, az ETO egy vereség mellett hatodszor győzött. Ez volt a győriek 12. elődöntője a legrangosabb európai kupasorozatban. Eddig négy alkalommal a legjobb négy között búcsúztak, háromszor ezüst-, négyszer (2013, 2014, 2017, 2018) pedig aranyérmet nyertek. Vasárnap este 18 órától pedig a történelmi triplázásért léphetnek pályára.