Ez Nagy Lászlóék utolsó esélye

Ez Nagy Lászlóék utolsó esélye

A Veszprém csapata ünnepli győzelmét a férfi kézilabda NB I döntőjében játszott MOL-Pick Szeged - Telekom Veszprém visszavágó mérkőzés végén Szegeden 2019. május 26-án. A Veszprém 27-27-es döntetlent játszott a tavalyi bajnok Szeged otthonában, így 62-51-es összesítéssel megnyerte a párharcot (Fotó: MTI/Ujvári Sándor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Amolyan most vagy soha hangulat lehet Veszprémben a hét végi férfi-kézilabda-Bajnokok Ligája Final Fourja előtt. A bakonyi gárda ugyanis a kölni négyes döntőbe jutott csapatok közül egyedüliként még sosem tudta elnyerni a trófeát – volt már második, harmadik és negyedik is korábban –: a Barcelona, a Vardar Szkopje és a Kielce is megnyerte már a sorozatot korábban. Most a magára találó Veszprém akár révbe is érhet, ráadásul néhány kulcsjátékosnak ez lesz az utolsó lehetősége a nagy diadalra. A lehető legjobb ütemben cserélt edzőt a csapat, és amikor Ljubomir Vranjes helyére megérkezett David Davis, a csapat ismét úgy teljesített, ahogy a szurkolók elvárták. A csoportból tíz győzelemmel és négy vereséggel a második helyen jutott tovább, így az egyenes kiesési szakaszban egy kört kihagyhatott, aztán a nyolcad-, majd a negyeddöntőben is kettős győzelemmel jutott túl az aktuális ellenfelén.

A nyáron visszavonuló csapatkapitány, Nagy László is úgy véli, az edzőcsere volt a fordulópont, ugyanis az előző idényben Vranjes irányítása alatt nemcsak elveszítették a magyar bajnoki címért folytatott harcot, de a Bajnokok Ligájában a rájátszás első körében kiestek, amire nagyon régen volt példa.

„Nehéz volt a tavalyi szezon, és az idei sem indult rózsásan. Októberben, novemberben még fényévekre voltunk azoktól a céloktól, amelyeket szerettünk volna elérni. Akkoriban senki nem gondolta, hogy négyes döntőbe jutunk a BL-ben. Aztán megérkezett David Davis, akinek hiszünk az edzői filozófiájában, és elkezdtük megnyerni a meccseinket. Most pedig Kölnben kell megtenni a hiányzó két lépést” – mondta az MTI-nek Nagy László. Egyúttal megerősítette, a szezon végén mindenképpen visszavonul.

A Groupama Aréna VIP-jében rendelte magához Orbán Viktor a Veszprém edzőjét | Magyar Hang

Nem csak a csapatkapitány távozik nyáron: a válogatott és a bakonyiak kapusa, Mikler Roland visszatér korábbi sikereinek színterére, Szegedre. Nagyhoz hasonlóan ő is most szeretne felérni a csúcsra a BL-ben. Akárcsak a játékteret a segédedzői posztra cserélő Momir Ilic, aki nem csinált titkot abból, hogy a bajnoki arany után szeretné a Veszprém játékosaként is magasba emelni a BL-trófeát. A húszéves pályafutását lezáró szerb kézilabdázó a német Gummersbachhal 2009-ben megnyerte az EHF-kupát, a Kiellel 2010-ben és 2012-ben a Bajnokok Ligáját, a 2012-es Európa-bajnokságon pedig a legértékesebb játékosnak választották. Ilic úgy érzi, jó formában van a csapat, a legfontosabb, hogy nyugodtak és koncentráltak maradjanak, és akkor bármi előfordulhat Kölnben.

„A két legnagyobb célunkból egyet már elértünk: újra Veszprémbe került a magyar bajnoki arany, de még van tennivalónk. Bejutottunk a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, de mi a csúcsot szeretnénk bevenni. Mindenki egészséges, és minden mérkőzésünket meg szeretnénk nyerni” – fogalmazott a szerb átlövő.

Ugyancsak a kölni négyes döntő az utolsó lehetősége BL-t nyerni William Accambray-nek, az olimpiai és háromszoros világbajnok francia kézilabdázónak, aki nyáron a Telekom Veszprémtől a fehérorosz Meskov Breszthez igazol.

Nemzeti kézilabdasikerek magyarok nélkül | Magyar Hang

A magyar csapat pozitív töltettel indulhatott Kölnbe, hiszen a múlt hét végén sikerült visszahódítania a bajnoki címet a szegediektől. David Davis úgy véli, ez igenis pluszt jelent majd a Final Fourban. „Jó formában megyünk a négyes döntőbe, örülünk a bajnoki címnek. A BL-ben még csak egy helyet nem szereztünk meg: az elsőt, egyértelműen ennek elérése a célunk” – jelentette ki.

Az elődöntőben azzal a lengyel Vive Kielcével játszik a Veszprém, amellyel komoly elszámolnivalója van, hiszen ki tudná elfelejteni a 2016-os BL-döntőt, amikor 28-19-es vezetésükről a végén hetesekkel veszítették el a finálét! A magyar együttes nyolcadik alkalommal szerepelhet a legjobb négy között a BL-ben, a szezonzáró kölni tornán ötödször vehet részt. A Veszprém és a Kielce eddig tizenegy alkalommal találkozott a BL-ben, ebből a magyar csapat nyolc meccset nyert – a mostani kiírásban házigazdaként 29-27-re, idegenben pedig 36-35-re győzött lengyel riválisa ellen –, és két döntetlen mellett mindössze egyszer veszített. Pont a 2016-os döntőt…

„Számunkra mindig különleges a Kielce elleni mérkőzés, hiszen mindenki emlékszik, mi történt abban a bizonyos döntőben. Most visszavághatunk, ez nagy esély számunkra” – nyilatkozta Lékai Máté. – Voltunk már negyedikek, harmadikok és másodikok is, most megpróbáljuk elcsípni az első helyet.”

Kálomista Gábor: A Cozma-gyilkosságért kiszabott ítélet egyáltalán nem szolgálta a lelkek megnyugvását | Magyar Hang

Nem lesz egyszerű feladat, ugyanis a Kielce a végső sikerre is esélyesnek tartott francia Paris Saint-Germaint ejtette ki, mi után a házigazdaként elért tízgólos sikert követően az idegenbeli visszavágón csak kilenc találattal kapott ki. Nagy kérdés, hogy a veszprémiek ellen melyik arcukat fogják mutatni. A másik párban a macedón Vardar Szkopje a spanyol Barcelonával csap össze.

Férfikézilabda-Bajnokok Ligája Final Four, Köln
Június 1. (Elődöntők)
15.15: Telekom Veszprém–Kielce Vezeti: Gjorgji Nacsevszki, Szlave Nikolov (macedónok) (Sport1)
18.00: Barcelona–Vardar Szkopje Vezeti: Zigmars Sondors, Renars Licis (lettek) (Sport1)
Június 2.
A 3. helyért 15.15: Vezeti: Duarte Santos, Ricardo Fonseca (portugálok) (Sport1)
Döntő 18.00: Vezeti: Lars Geipel, Marcus Helbig (németek) (Sport1)

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 2019/22. számában jelent meg, 2019. május 31-én.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/22. számban? Itt megnézheti!