Nem kaphat ki a magyar válogatott

Nem kaphat ki a magyar válogatott

Magyar szurkolók a Szlovákia elleni labdarúgó-Európa-bajnoki selejtező mérkőzés alatt a felvidéki Nagyszombatban 2019. március 21-én (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A 2020-as Európa-bajnokság selejtezőjének két újabb mérkőzéséhez érkezett a magyar labdarúgó-válogatott. Ha ott akar lenni a – többek között – hazai rendezésű kontinensviadalon, akkor nem kaphat ki sem szombaton Azerbajdzsánban, sem pedig kedden a walesiek ellen a Groupama Arénában.

Noha Marco Rossi csapata alulmaradt az első selejtezőkörben – sima vereség Szlovákiában –, az azt követő bravúr, vagyis a vb-ezüstérmes horvátok legyőzése és a többi meccs számunkra kedvező alakulása miatt továbbra is megvan az esélye, hogy kiharcolja csoportjából a továbbjutást. A szövetségi kapitány sok mindent megtesz a jó szereplés érdekében, motivációs programként például még az épülő új, Puskás Arénába is elvitte a játékosait. Mindenesetre Rossi úgy véli, kizárólag akkor álmodozhatunk Eb-részvételről, ha szombaton legyőzzük az azeri válogatottat.

„Azt remélem, hogy elsősorban rajtunk múlik, mi lesz a találkozó végeredménye, és a hazai gárda nem fog meglepetést okozni számunkra. Számításaim szerint a vendéglátók Bakuban támadó szellemben lépnek pályára, és nyomást akarnak gyakorolni majd ránk, de játékosaink koncentráltak, motiváltak. Telkiben elvégeztük a szükséges munkát, és remélem, a legjobb összeállításban léphetünk pályára. A horvátok ellen megmutatta, mire képes ez a csapat ” – nyilatkozta az MTI-nek Rossi.

Dzsudzsák: Innentől még koncentráltabban kell játszanunk | Magyar Hang

A védelem helyzete azonban kissé aggasztja a trénert. A hátsó alakzatból ugyanis Kádár Tamás, a Dinamo Kijiv légiósa, és Bese Barnabás, a Le Havre futballistája sérülten érkezett az edzőtáborba. Állapotuk folyamatosan javul, de játékuk még kérdéses. Az Egyesült Államokban játszó Baráth Botond és a Bundesligában harmadik, Német Kupa-döntős RB Leipzig csapatkapitánya, Willi Orbán csak vasárnap csatlakozott a többiekhez. Fiola Attila kikerült az azeriek ellen felkészülő magyar labdarúgó-válogatottból, mert sérüléséből nem épült fel teljesen, nincs csúcsformában.

„Két nagyon nehéz mérkőzés vár most ránk: azért fogunk küzdeni, hogy a 2020-as Európa-bajnokságon ebben a stadionban játszhassunk” – fogalmazott az épülő Puskás Aréna meglátogatásakor a csapatkapitány, Dzsudzsák Balázs, aki szerint eksztázisban kell mindkét találkozón játszaniuk. A hét folyamán a csapat napi egy edzéssel készült a mérkőzésekre. Csütörtök délelőtt még Telkiben tréningezett a válogatott, majd kora délután Ferihegyről indult Bakuba, a szombati meccs helyszínére. A csoportjukban 3 ponttal álló magyarok három nappal később Walest fogadják a Groupama Arénában.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fellebbviteli bizottsága sajnos nem adott helyt a magyarok fellebbezésének: jóváhagyta a hazai szövetség büntetését, amit a magyar szurkolók szlovákiai rasszista megnyilvánulásaiért kapott. Ez azt jelenti, hogy a lehetségesnél háromezerrel kevesebb szurkoló tekintheti meg a helyszínen a meccset, az MLSZ-nek pedig 18 500 eurós pénzbüntetést kell fizetnie, illetve meg kell térítenie a szurkolók által a nagyszombati stadionban okozott károkat a rendező szlovák szövetség felé, amelynek költsége közel 30 ezer euró.

„Magyarország visszaesőnek számít, így újabb kihágás esetén ennél súlyosabb büntetést kap a magyar fél, akár a teljes stadion bezárása várható” – olvasható az MLSZ hivatalos honlapján.

Az Azerbajdzsán–Magyarország Eb-selejtező szombaton 18 órakor kezdődik Bakuban.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 2019/23. számában jelent meg, 2019. június 7-én.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/23. számban? Itt megnézheti!