Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Őrizetbe vették Michel Platinit

Szerző: | 2019. június 18., 11:23 | Sport

Michel Platini (Fotó: Reuters/Ruben Sprich)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Cikkünket frissítjük!

HIRDETÉS - AIP

Elképesztő hírt közölt a francia Mediapart, miszerint a korábbi háromszoros aranylabdás, Európa-bajnok Michel Platinit őrizetbe vették, és már ki is hallgatták a 2022-es világbajnokság rendezési jogának odaítélésével kapcsolatban. A hírt egyrészt a France Football, valamint az akcióban részt vett rendőrtiszt is megerősítette az AFP részére. Platinit a Nanterre-i rendőrség antikorrupciós irodájába (OCLCIFF) vitték. Lapinformációk szerint Nicolas Sarkozy egyik közeli tanácsadóját, Claude Gueantet is kihallgatták a rendőrök.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Platini nem először kerül bajba korrupciós ügyek miatt – a 2022-es katari vb-vel kapcsolatban is több vesztegetési ügy került napvilágra –, ráadásul éppen a nemzetközi futballügyektől való négyéves eltiltását tölti, mert korábban bűnösnek találták hűtlen kezelés vádjában a Sepp Blatter korábbi FIFA-elnöktől kapott pénzösszegek miatt, míg a korrupciós botrányokkal fűszerezett, Katarnak ítélt rendezési jog idején pont a vélhetően az ügyben főszerepet játszó francia volt az UEFA elnöke.

Ráadásul a 63 éves korábbi klasszis nemrég elismerte, hogy az 1998-as franciaországi világbajnokság csoportbeosztását is manipulálták, hogy létrejöhessen a mindenki által várt francia-brazil álomdöntő, ami végül 3–0-s hazai sikerrel zárult.

Időközben a DPA német hírügynökség közölte, a francia rendőrség kiengedte Platinit, a nyomozás azonban folytatódik tovább.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: 2022-es labdarúgó-vb, Katar, korrupció, letartóztatás, Michel Platini, vesztegetés


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

  • Tévút – Magyar Hang-ajánló
  • Magyar Hang - 2021. május 13., 16:29
  • Róna Péter esszéje az ország kínaiaknak való kiárusításáról. Interjú Salát Gergellyel és Beck Zoltánnal. Őrségi, miskolci és tihanyi riport. Keresse a születésnapi Magyar Hangot, az Átlátszó mellékletével!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Munkanélküliek támogatása külföldön

Pin It on Pinterest