Felemás magyar szereplés az Európa-ligában

Felemás magyar szereplés az Európa-ligában

A fehérvári játékosok gólöröme az Európa-liga-selejtező második fordulójában játszott Fehérvár FC– Vaduz-mérkőzésen a felcsúti Pancho Arénában (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Időrendben először a Budapest Honvéd lépett pályára csütörtökön az Európa-ligában. A piros-feketék a főváros helyett Győrben fogadták a román Universitatea Craiova csapatát. Sokan már a sorsoláskor féltették a kispestieket, és éppen ezért a legtöbb szurkoló már a legkisebb előny megszerzésével elégedett lett volna. Maga a találkozó a románok fölényével indult, és a Honvédnak negyedórára volt szüksége ahhoz, hogy ráébredjen, komolyan kellene venni a meccset. Innentől kezdve a kispestiek több helyzetet is kialakítottak, és egy ízben Pigliacelli nagy bravúrral hárította N’Gog fejesét.

A meccs irama finoman szólva is hagyott kívánnivalót maga után, és ez sajnos a szünet után sem változott. Így senki sem csodálkozott azon, hogy a találkozó gól nélküli döntetlennel végződött, így a Honvédra, amely továbbra is veretlen az Európa-ligában, nagyon nehéz visszavágó vár egy hét múlva. A továbbjutó a görög AEK Athénnal találkozik a következő körben.

A kispesti Batik Bence (j) és Manuel Dos Santos, a román Craiova játékosa az Európa-liga selejtező második fordulójában játszott Budapest Honvéd FC – Universitatea Craiova mérkõzésen a győri ETO Parkban (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

A nap egyetlen magyar győzelmét a Fehérvár FC aratta Felcsúton, miután 1–0-ra legyőzte a liechtensteini FC Vaduzt. Noha sokan legyintettek a sorsoláskor a vendégekre, és már mindenki a következő ellenféllel, az észt Flora Tallinnal vagy a német Eintracht Frankfurttal kezdett foglalkozni, ám a fehérváriak sportigazgatója, Kovács Zoltán azért tudott volna mesélni a Vaduz erejéről. Ugyanis a liechtensteini csapat annak idején, 2006-ban mindenki döbbenetére 4–0-ra verte a Megyeri úton a Kováccsal felálló újpestieket az UEFA Kupa selejtezőjének első körében. Ennek tükrében a fehérváriak egygólos győzelme maga a Kánaán, ugyanakkor a tavaly a csoportkörig jutó Fehérvár FC-re igencsak dolgos visszavágó vár. Pedig amikor Stopira fejesből megszerezte az 5. percben a vezetést, volt olyan fehérvári drukker, aki hazai gólesőt vizionált…

A Debrecen volt a legnehezebb helyzetben, hiszen idegenben kellett helyt állnia az olasz Torino ellen. A Serie A egyik történelmi gárdája ellen a tisztes vereséget is elfogadta volna a legtöbb Loki-szurkoló, ami arra lehetett volna elég, hogy a jövő heti visszavágónak legalább értelme legyen. Nos, az első félidőben meglehetősen visszafogottan játszottak Herczeg András fiai, így senkit sem lepett meg, hogy az olaszok kétgólos előnnyel vonulhattak a szünetre. A második 45 percre egy sokkal harcosabb Debrecen érkezett a pályára, és bizony az olaszoknak szerencséjük volt nem egyszer, hogy a Loki nem talált be a kapujukba. A Torino mindent megtett azért, hogy növelje az előnyét, és a hosszabbításban Zaza révén egy védelmi hibából sikerül is betalálnia, így a debrecenieknek szinte semmi esélyük kivívni a továbbjutást a visszavágón. Pedig a párharcból továbblépőre a fehérorosz Sahtyor Szoligorszk és a dán Esbjerg párharcának továbbjutója vár…

 

Európa-liga, selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzés

Budapest Honvéd–Universitatea Craiova (román): 0–0
Győr, 2722 néző. Jv.: Clancy (skót)
Honvéd: Levkovich - Uzoma, Kamber, Batik, Lovric (Niba, 75.), Kukoc - Gazdag, Kesztyűs, Banó-Szabó - N'Gog (Cipf, 81.), Moutari (Kulacs, 66.).
Craiova: Pigliacelli - Martic, Acka, Kelic, Bancu - Cicaldau (Constantin, 91.), Mateiu, Qaka (Ivanov, 65.) - Barbut, Fortes (Roman, a szünetben), Vatajelu.

Fehérvár FC–FC Vaduz: 1–0 (10)
Felcsút, 2224 néző. Jv: Steen (norvég)
Fehérvár FC: Kovácsik - Fiola, Juhász, Elek (Pátkai, a szünetben), Stopira - Huszti (Petrjak, 57.), Nikolov, Hadzic - Nego, Scepovic (Futács, 88.), Milanov.
Vaduz: Büchel - Sülüngöz, Schmid, Simani - Dorn, Prokopic (Gajic, 70.), Wieser, Antoniazzi (Göppel, 84.) - Schwizer, Cicek - Sutter (Coulibaly, 66.).
Gólszerző: Stopira (5.)

Torino–Debrecen: 3–0 (2-0)
Stadio Giuseppe Moccagatta, 4376 néző. Jv.: Jens Maae (dán)
Torino: Sirigu – Izzo, Nkoulou, Bremer – De Silvestri, Baselli, Meité, Ansaldi – Falque (Lukic, 75.), Belotti, Berenguer (Zaza, 80.).
Debrecen: Nagy S. – Kinyik (Kusnyir, 74.), Szatmári, Pávkovics, Ferenczi - Varga K. (Pintér, 86.), Haris, Tőzsér, Szécsi - Trujics, Zsóri. Gólszerzők: Belotti (20., büntetőből), Ansaldi (42.), Zaza (93.)