Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Tokióért lapátolnak Szegeden

Szerző: | 2019. augusztus 21., 11:58 | Sport

A felújított szegedi Nemzeti Evezõs és Kajak-Kenu Olimpia Központ az átadás napján, 2019. augusztus 15-én (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elkezdődött a számunkra az egyik legeredményesebb sportág hazai rendezésű világbajnoksága, ahol most a vb-érmek mellett a kajak-kenu tokiói kvóták is szerezhetők. Augusztus 21. és 25. között éppen ezért Szegedre figyel majd az e szakágat szerető világ. A 2020-as nyári játékok programjában 16 kajak-kenu szám szerepel, amelyeken 124-124 férfi és női versenyző indulhat.

HIRDETÉS - AIP

A szegedi vb-n a kvóták nagyját kiosztják (mindkét mezőnyben 83-at), ráadásul Tokióban indulhat először kajak egyesben és párosban is 2-2 egység nemzetenként, míg kenuban az egyeseknél nyílik lehetőség 2-2 versenyző indítására. Újdonság az is, hogy a női és a férfi versenyzők mostantól egyaránt hat-hat számban állhatnak rajthoz az olimpián. Ez azt jelenti, hogy a női kenu is felkerül két számmal – C-1 200 és C-2 500 – a programba, a férfiaknál viszont Tokióban csak a két 1000 méteres számot rendezik meg, míg a férfi kajaknál marad mindhárom 1000 méteres szám, azonban 200 méteren már csak K-1-ben hirdetnek bajnokot. A női kajakosok programja nem változik: egyesben – 200 és 500 méteren –, párosban és négyesben 500 méteren vetélkedhetnek a dobogós helyekért.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

A világbajnokságon a férfi kajakosoknál 1000 méter egyesben az aranyérem egyik nagy várományosa, Kopasz Bálint indul, míg párosban a sokadik virágzását élő olimpiai, világ- és Európa-bajnok Kammerer Zoltán és a fiatal Gál Péter István állhat rajthoz. A hölgyeknél az elmúlt évek kajakkirálynője, Kozák Danuta ezúttal két számban – 500 méter egyesben és 500 méter párosban – áll rajthoz, utóbbiban Kárász Annával, míg a női kajak négyesbe Medveczky Erika, Csipes Tamara és Bodonyi Dóra mellé a fiatal Gazsó Dorka került be.

„Azt egyelőre nem tudjuk, milyen sorrendben ülnek majd a lányok, most próbálgatjuk, hogy melyik lehet a leghatékonyabb felállás. Mivel a cél a hat kvóta megszerzése, így aki párost megy, az nem mehet négyest” – árulta el Hüttner Csaba szövetségi kapitány.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: kajak-kenu, olimpiai kvóta


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

  • Tévút – Magyar Hang-ajánló
  • Magyar Hang - 2021. május 13., 16:29
  • Róna Péter esszéje az ország kínaiaknak való kiárusításáról. Interjú Salát Gergellyel és Beck Zoltánnal. Őrségi, miskolci és tihanyi riport. Keresse a születésnapi Magyar Hangot, az Átlátszó mellékletével!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Munkanélküliek támogatása külföldön

Pin It on Pinterest