Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Hűségnyilatkozat a Vidi játékosától: Száz százalékig román vagyok!

Szerző: | 2019. szeptember 03., 06:30 | Featured, Sport

Adrián Rus

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tovább folytatódik a Mol Fehérvár FC védője körüli botrány Romániában: a szatmárnémetiből származó Rus Adrián immár könnyes hűségnyilatkozatokkal bizonygatja, hogy ő román. Az egyik legnagyobb bukaresti sportlap, a ProSport cikkének címe jól jelzi a lényeget: „A magyarokkal való botrány dacára Adrian Rus szerelmi vallomása: száz százalékig román vagyok! Anyám sírt örömében, amikor behívtak a válogatottba!”

HIRDETÉS - AIP

Néhány napja ugyanis botrány robbant ki a 23 éves védő ügyében: a román labdarúgó szövetség bepanaszolta a székesfehérvári csapatot a FIFÁ-nál, mondván, a védőt a harmadosztályba száműzték, ezzel gyakorolva nyomást rá, hogy a magyar válogatottat válassza a román helyett. Az is érdekes, hogy a játékosról a Nemzeti Sport évekig Rus Adriánként írt, de néhány napja hirtelen Adrian Rus lett belőle. 

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

„Rus Adrián az első keret tagja, természetesen nincs szó semmilyen büntetésről, nyomásgyakorlásról. A Mol Fehérvár FC büszke arra, hogy nemcsak a magyar válogatottban, hanem a határokon túl is számítanak játékosainkra. Adrian Ruson kívül Georgi Milanov, Viszar Muszliu és Boban Nikolov is meghívót kapott hazája válogatottjába a napokban. Az NB III-as csapatban az elmúlt években is rendszeresen pályára léptek az első kerethez tartozó játékosok, nagy tévedés ebből bármilyen negatív következtetést levonni” – olvashatjuk a Fehérvár hivatalos honlapján Kovács Zoltán sportigazgató reakcióját a bukaresti vádakra. 

Azóta Cosmin Contra román szövetségi kapitány a szűkített keretbe is behívta a labdarúgót, így a védő akár pályára is léphet a román válogatott mezében szeptember 5-én a Spanyolországgal vívott idegenbeli, vagy rá három napra a bukaresti, Málta ellen játszott mérkőzésen. 

Adrián vegyes házasságból származik, és felnőtt csapatokban Magyarországon játszott először Fehérgyarmaton, majd Balmazújvárosban. Jelenleg a Orbán Viktor miniszterelnök kedvenc csapatának, a Vidinek a játékosa.

A játékos a román labdarúgó szövetségnek adott videóinterjúban elmondta, mit érzett a telefonhívás idején, amikor életében először behívták a román felnőtt válogatottba: „Épp az autómban ültem, amikor hívott a válogatott csapatmenedzsere, Cătălin. Nagyon izgultam, örömömben lehúzódtam az autóval, hogy jobban halljam, mit mond. (…) Szükségem van a nemzeti válogatottnál megtapasztalható hangulatra. Talán kritizálni fognak emiatt, de itt sokkal jobban érzem magam. (…) Őszintén, száz százalékig román vagyok! Csak 19 évesen mentem Magyarországra, és hülyeség volt felvenni a magyar állampolgárságot. Ez egy kellemetlen epizód az életemben. Felvettem, mert így volt hasznos az akkori csapatom számára: azért kapott a klub több pénzt az MLSZ-től, ha több magyar játékosa volt. Hat éves korom óta, amióta futballozni kezdtem, soha nem akartam magyar válogatott lenni. Végig arról álmodoztam, hogy Romániáért fogok játszani” – nyilatkozta Adrian, aki a videón arról is beszél: rengeteg üzenetet kapott a szurkolóitól, de nem érdekli a véleményük.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Cosmin Contra, FIFA, Mol Vidi, N I, NB III, Románia, Rus Adrián


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest