Barion Pixel
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Cseh László: Egyszerűen kihasználtak

Szerző: | 2019. szeptember 27., 10:00 | Sport

Cseh László (Fotó: Végh László/Magyar hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Megutáltatták vele a sportvezetést, ezért ha abbahagyja aktív pályafutását, végleg szakít az úszással Cseh László. Az olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok úszó, az ország egyik legismertebb sportolója a Magyar Hangnak adott interjújában beszélt arról is, hogy tűzzel-vassal irtaná a bántalmazást a medencék világából. Az uszodafejlesztési programmal egyetért, a rászoruló fiatalok számára viszont célzottabb támogatásokat látna jónak.

Részletek a Magyar Hang szeptember 27-i (2019/39.) számában megjelent interjúból!

(…)


HIRDETÉS

– Noha még aktív, mégis már abban a korban van, amikor el kell gondolkodnia, mi lesz akkor, amikor már nem versenyez. Van már elképzelése a civil életéről?
– Amíg úszom, addig nem gondolkodom azon, mit szeretnék csinálni majd civilként. Egyelőre úgy vagyok vele, a vizet minden formájában szeretem, még a szabadságom ideje alatt is, hiszen most is a tenger mellett pihentem, eljárok horgászni, és számomra nincs olyan, hogy zuhanyozni sincs kedvem. Ennek ellenére azt már biztosan tudom, ha abbahagyom a versenyszerű sportolást, nem maradok az úszáson belül. Sem edzőként, sem pedig sportvezetőként. Sőt, noha azt nem mondom, hogy soha többé nem látnak majd úszni, az uszodát is el fogom kerülni, mint munkahelyet.

Belehalhat a sok újításba az öttusa | Magyar Hang

– Sportvezetőként miért nem segítené azt a sportágat, amelyik annyi szenvedés mellett rengeteg élményben, eredményben is részesítette?
– Egyszerűen megutáltatták velem. Két évvel ezelőttig tagja voltam a Magyar Úszó Szövetség elnökségének, ám az ott tapasztalt rengeteg negatívum és bizonytalanság elfárasztott. Rá kellett jöjjek, ez egyáltalán nem hiányzik az életemből, és amikor lemondtam, el is döntöttem: nem vállalok többé semmilyen szerepet a szövetségben. Egyszerűen kihasználtak, olyan dolgokat is a nevemhez kötöttek, amelyekhez abszolút semmi közöm nem volt. Amikor egyszerre hatan – köztük a jelenlegi elnök, Wladár Sándor – lemondtunk a budapesti vizes vb után, nem véletlenül írtuk, hogy a szakmai sikerektől függetlenül úgy látjuk, a MÚSZ akkori elnöke sem az elnökséget, sem a közvéleményt nem tájékoztatja tényszerűen a szervezet tevékenységéről, illetve a meghatározó döntésekről. Éppen ilyen ügyek miatt döntöttem így, ugyanis ilyen körülmények között nem tudom ellátni hitelesen a feladatomat. Ezt azóta sem gondolom másként.

(…)

Melyik ügynél telt be a pohár? Megéri ennyit küzdeni a sikerért? Milyen a kapcsolata a többi úszóval? Milyen változást hozott az, hogy az úszás bekerült a kiemelt sportágak közé? Mit kellene tenni ahhoz, hogy a rengeteg pénz valóban esélyegyenlőséget is hozzon a sport területén? Politizál? Miért annak az olasz Federica Pellegrini úszónőnek a klubját választotta, ahol Shane Tusup is edző? Mire számít a tokiói olimpián? A válaszokat keresse a Magyar Hang szeptember 27-én megjelent 2019/39. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/39. számban? Itt megnézheti!

Címkék: Cseh László, interjú, úszás


HIRDETÉS
Elhunyt Balázs Fecó

Elhunyt Balázs Fecó

A Homok a szélben és az Érints meg népszerű előadója hatvankilenc éves volt. Énekelt a Korálban, benne volt a Neotonban és a Taurus XT-ben is. Két hete küzdött a koronavírussal.

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Már 70 éve mesél a Móra Kiadó
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

Ellenkultúraként indult, aztán beköltözött otthonunkba.

Pin It on Pinterest