Norvégia elsöpörte az eddig kiemelkedően játszó magyar csapatot

Norvégia elsöpörte az eddig kiemelkedően játszó magyar csapatot

Máthé Dominik (j) és a norvég Christian O'Sullivan az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntõjének elsõ fordulójában játszott Magyarország - Norvégia mérkõzésen a svédországi Malmõben 2020. január 17-én. (Fotó: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Johan Nilsson)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Három meccs után már az olimpiai selejtezőt érő helyekről álmodozhattunk az osztrák-norvég-svéd közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságon, hiszen a fiatal magyar csapat bravúrt bravúrra halmozott, és csoportelsőként jutott a középdöntőbe. Ott azonban a társházigazda Norvégia elleni első meccsen nyoma sem volt az eddigi remeklésnek, az északiak tíz perc alatt elintézték a magyar válogatottat Malmőben, a vége 36-29-es vereség. A torna egyik legjobb csapata elleni kudarccal azonban még semmi sincs veszve, vasárnap az eddig száz százalékos, korábban a magyar válogatottól korábban elküldött Ljubomir Vranjes irányította Szlovénia ellen lehet javítani.

Bravúros magyar győzelem és továbbjutás Izland ellen! | Magyar Hang

A magyar válogatott fantasztikus játékkal, Mikler Roland bravúrjaival győzte le Izlandot, és csoportelsőként jutott be a férfi kézilabda Eb középdöntőjébe, nem mellesleg kiejtve az olimpiai és világbajnoki címvédő Dániát! A feladat nehéz, a képlet egyszerű volt a magyar válogatott szempontjából a közös osztrák-norvég-svéd rendezésű Európa-bajnokság utolsó csoportmérkőzésén.

A tavalyi vébén megtapasztalhattuk a Norvég válogatott sebességét, ám az első félidőben úgy tűnt, sokat nem tanultak belőle a játékosok. A Nemzeti Sport online kiadása ma címlapon hozta, hogy a norvég kapitány Izlandra készült, nem számított rá, hogy Magyarország végez a csoport élén, és velünk kell találkozniuk, Christian Bergének így éjszakába nyúlóan kellett videóznia, hogy felkészüljön a mieinkből. Sikerült neki, hiszen a tizedik percben már 8-1-re vezettek Sagosenék. Nyolc perccel később, Gullerud góljával már tíz volt közte (15-5). Innen azonban szerencsére csak felfelé vezethetett az út, és a rutintalan magyar csapat a borzasztó kezdés után megmutatta, hogy mennyi erő van benne. Nem estek szét sőt, szép lassan faragtak a tetemes hátrányból.

A félidőre nyolc gólra sikerült felzárkózni (20-12), a második félidőben pedig már négyre is (23-19), ekkor azonban a norvégok ismét megmutatták, miért ők az egyik legerősebb csapat a világon, felpörgették a játékot, és eldöntötték végleg a meccset (31-22). Az utolsó nyolc percben megint közelebb merészkedtünk, ami talán önbizalmat adhat a csapatnak a hátralévő meccsekre. A vége 36-29 Norvégiának.

Egy körömrágós meccsen döntetlent játszott a magyar férfi kéziválogatott az olimpiai bajnok dánokkal | Magyar Hang

Ha Oroszország kemény diónak számított, akkor ez hatványozottan volt igaz a világ- és olimpiai bajnok dánokra, akik ráadásul rendezőként léptek pályára a magyar csapat ellen. Mivel meglepetésre Mikkel Hansenék az első körben egy góllal kikaptak Izlandtól, így nekik a továbbjutás szempontjából sem volt mindegy, mit játszanak ellenünk.

A legeredményesebb magyar játékos Ligetvári Patrik és Nagy Bence volt egyaránt öt góllal. A norvégoknál Sander Sagosen hét, Goran Johannessen hat góllal zárt.

Norvégia győzelmével száz százalékos maradt, a mieink egy győzelem mellett egy vereséggel állnak. Vasárnap Szlovéniával, kedden a legutóbbi kontinenstornán ezüstérmes Svédországgal, szerdán pedig Portugáliával találkozik a magyar csapat. Az első két helyezett az elődöntőbe jut, a harmadik pedig az ötödik helyért játszhat. Az Eb-győztes kijut a tokiói olimpiára, a selejtező eléréshez a legjobb két, kvótával még nem rendelkező csapat közé kell kerülnie a válogatottnak.