Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP

Fucsovics nagyot játszott, de Federer jutott a legjobb nyolcba Melbourne-ben

Szerző: | 2020. január 26., 13:24 | Sport

Melbourne, 2020. január 26. Fucsovics Márton a svájci Roger Federer ellen játszik a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi egyesének negyedik fordulójában 2020. január 26-án (Fotó: MTI/AP/Ri Dzsin Man)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nagy meccset játszott a 27 éves magyar játékos a világklasszis Roger Federerrel. Fucsovics Márton többször is elvette, még többször elvehette volna ellenfele adogatását, de szervajátékait, néha könnyű labdákat rontva, nagyon sokszor veszítette el. Így is sporttörténelmet írt.

HIRDETÉS - AIP

Karrierje során harmadszor találkozott Fucsovics Márton Roger Federerrel, két évvel ezelőtt szintén az Australian Openen, tavaly pedig Dubajban a negyeddöntőben. Első két összecsapásukat a svájci klasszis nyerte, bár Fucsovics mindkétszer szoros szetteket tudott vele játszani (az Australian Openen 6:4, 7:6, 6:2-re, míg Dubajban 7:6, 6:4-re kapott ki).

A Rod Laver Arenában, telt ház, 15 ezer néző előtt rendezett mérkőzés kezdetén mindkét játékos hozta az adogatását 3:3-ig. Ekkor Federer adogatott, és felcsillant a remény egy brékre. 0:40-nél egy fonák egyenes elütést elhibázott a legjobb magyar játékos, aztán a svájci klasszis egy fonák röptével hozott egy pontot, de a harmadik már megvolt. Az alapvonalról irányítva a labdamenetet Fucsovics tenyeresét már nem tudta visszaadni a világranglista 3. helyezettje (4:3).

Fucsovics és Federer is hozta a szervajátékát (5:4), majd a magyar játékos az első játszma megnyeréséért adogathatott. Magabiztos játékkal, egy ászt is ütve végül megnyerte a játszmát (6:4).

A második játszmában az egykori világelső 1 perc alatt kiszerválta a játékát, majd két bréklabdához jutott, amelyből egyet meg is nyert, miután Fucsovics ziccert rontott (0:2). Mindkét játékos hozta a szerváját (1:3), majd a következő adogatásváltás során Federer újra brékelt (1:5). Fucsovics kétszer is kikérte a sólyomszem segítségét, de milliméterekkel kicsúsztak labdái. Pedig jól és bátran játszott, a szettet mégis simán, 1:6-ra veszítette.

Szenvednek a teniszezők a bozóttűz miatt az Ausztrál Open-en | Magyar Hang

A harmadik szett elején Fucsovics játéka visszaesett, rögtön elvesztette adogatását, könnyebb labdákat is hibázott. Federer stabil játékkal újra elvette ellenfele adogatását (0:3), és bár ezután Fucsovics két bréklabdához jutott, a játék ismét a svájcié lett (0:4). Parádés labdamenetek is voltak, a világranglistán 67. helyen álló Fucsovics is nyert több extra pontot, Federer újabb szervajátékánál pedig újabb két bréklabda jött, amiből a másodikat meg is nyerte (2:4). Sajnos utána ismét alapvonali ütésekbe hibázott bele Fucsovics, majd elengedett egy könnyű röptét, ami beesett, így elvesztette adogatását (2:5), és a szettet is (2:6).

A negyedik szett elején agresszívan és jól kezdett a 27 éves Fucsovics, de nem volt szerencséje, kiélezett pillanatban necces labdát kapott, és ismét elvesztette szervajátékát (0:1). Federer is gyorsabban, támadóbban és pontosabban játszott (0:2), majd mindketten hozták adogatásukat egészen 2:4-ig. Ekkor Federer ismét brékelt, bár Fucsovics is szépen, hosszan játszott, néha egy centivel hosszabban (2:5). A meccset végül 2 óra 11 perc alatt húzta be a 20-szoros Grand Slam-győztes svájci világklasszis (2:6).

Fucsovics Márton így is történelmet írt, hiszen ő az első magyar férfi teniszező, aki kétszer nyolcaddöntőig tudott menetelni Grand Slameen.

A 27 éves magyar játékos azzal, hogy bejutott a negyedik fordulóba 300 ezer ausztrál dollárt (körülbelül 62,5 millió forintot) teniszezett össze. A nyíregyházi teniszező egyébként az ATP játékosprofilja szerint közel 2,8 millió amerikai dollárt, körülbelül 838 millió forintot keresett idáig.

Australian Open, nyolcaddöntő, Rod Laver Arena, Melbourne:
Fucsovics Márton–Roger Federer
6:4, 1:6, 2:6, 2:6

Címkék: Australian Opes, Fucsovics Márton, grand slam, roger federer, tenisz


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#034 Morcsányi Géza – Majdnem takarásban

#034 Morcsányi Géza – Majdnem takarásban

Testről és lélekről a rivalda innenső és túlsó oldalán.

Pin It on Pinterest