Szombaton derbi, ám nem az Újpest pályáján

Szombaton derbi, ám nem az Újpest pályáján

A ferencvárosi Lovrencsics Gergő (elöl, balra) és Novothny Soma (elöl, jobbra) a labdarúgó OTP Bank-liga 20. fordulójában játszott Újpest–Ferencváros mérkőzésen a budapesti Szusza Ferenc Stadionban 2019. február 9-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az MLSZ játékra alkalmatlannak minősítette az elvileg most korszerűsített Szusza Ferenc Stadiont. A Csakfoci.hu szerint a Vasas pályájára kerül a Fradi elleni találkozó.

– Ezúton tájékoztatjuk szurkolóinkat és a média képviselőit, hogy az MLSZ a mai napon (2020. 02. 05.) ellenőrizte a Szusza Ferenc Stadion gyepszőnyegét, és játékra alkalmatlannak minősítette, ezzel felülbírálva a 2020. január 31-én hozott határozatát, miszerint a stadion pályája minden tekintetben megfelel egy NB I.--es mérkőzés lebonyolítására – ezt a közleményt adta ki szerda kora délután az Újpest FC.

Az ügy pikantériája, hogy elvileg február 8-án épp az ősi rivális Ferencváros elleni derbit tartották volna a pályán, ami így ott ezek után biztos nem kerül megrendezésre.

Az MLSZ a szerdai határozatában úgy indokolt: „Az Újpest FC múlt hétvégi hazai mérkőzésén kiderült, hogy a Szusza Ferenc Stadion gyepszőnyege jelenleg nem megfelelő a játékra, ezért a továbbiakban az MLSZ nem engedélyezi mérkőzések rendezését a Megyeri úton, amíg a hiányosságokat fel nem számolják.” Az ügy azért is pikáns, mert ősszel a pálya korszerűsítését, a illetve fűtésrendszer kialakítását végezték, ezért az Újpest a Vasas otthonában, az Illovszky Rudolf Stadionban játszotta hazai meccseit.

– A múlt szombati Újpest FC–Mol Fehérvár FC bajnoki mérkőzés (0-1) alkalmával tapasztaltak kétségessé tették, hogy a pálya minősége megfelelő-e, ezért az MLSZ külső szakértő bevonásával rendkívüli helyszíni szemlét rendelt el a Szusza Ferenc Stadionban. A szemle során kiderült egy szabad szemmel nem látható hiányosság: a gyepesítést lezáró utolsó műveletet, a műszálak kötözését a kivitelező cég még nem végezte el. Erre tekintettel a szakértő és az MLSZ szakemberei azt állapították meg, hogy a pálya ilyen állapotban sérülésveszélyessége miatt nem alkalmas a játékra – írta az MLSZ. Hozzátették: „Az MLSZ döntése szerint az Újpestnek új helyszínt kell megjelölnie a soron következő mérkőzésekre.”

Az Újpestnél ugyan az ominózus bejelentésük végére azt írták: „További információkkal hamarosan jelentkezik klubunk”, ám kora estig sem került fel semmilyen hivatalos bejelentés azzal kapcsolatban, hogy hol tartanák a szombati mérkőzést.

A Csakfoci.hu szakportál értesülései szerint a szombati találkozót az ősszel hazai pályaként használt Illovszky-stadionban fogják megtartani. (A hivatalos adatok szerint az Újpest pályájának befogadóképessége 14 817 fő, míg az új Vasas-pályára elvileg 5054 néző fér be.)

Az Újpest számos szurkolói csoportja egyébként bojkottot hirdetett, és távolmaradással tüntet egyrészt a tulajdonos ellen, másrészt azért, mert szeretnék vissza a régi címerüket. Korábban egy fotós posztban jelezték is, hogy sem a Debrecen elleni idegenbeli, sem a szintén vereséggel végződő, Mol Fehérvár FC elleni mérkőzésre sem mentek el csapatukat buzdítani. A bojkott a derbire is áll, és egy Facebook-esemény szerint a szimpatizánsokat a stadion helyett az újpesti főtérre várják szombat 18 órára, ahol kivetítőn nézik majd a mérkőzést.

Az újpesti csapat a tavaszi forduló harmadik, hétközi fordulóján sem tudott nyerni, szerdán 2-2-t játszott a Mezőkövesd otthonában. A Ferencváros sem brillírozott, a zöld-fehérek 0-0-t értek el hazai pályán a Honvéddal szemben. A szombati derbi előtt a tabellát a Fradi vezeti 43 ponttal – úgy előzve hat ponttal a második Fehérvárt, hogy egy meccsel kevesebbet játszottak. Az Újpest 25 pontjával jelenleg a hetedik az NB I.-ben.