Elmaradhat az Újpest–Fradi

Elmaradhat az Újpest–Fradi

A ferencvárosi Lovrencsics Gergő (elöl, balra) és Novothny Soma (elöl, jobbra) a labdarúgó OTP Bank-liga 20. fordulójában játszott Újpest–Ferencváros mérkőzésen a budapesti Szusza Ferenc Stadionban 2019. február 9-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szombat helyett májusban játszhatják le a derbit. A halasztás oka, hogy a pálya balesetveszélyes. Végleges döntés még nincs.

Ahogy azt szerdán lapunk is megírta, az MLSZ sérülésveszély miatt játékra alkalmatlannak minősítette az Újpest FC pályáját, így kétségessé vált, hol rendezhetik meg szombaton a Ferencváros elleni rangadójukat. A lila-fehér klubnak tehát új otthont kell keresnie az NB I.-es és a Magyar Kupa-mérkőzések lebonyolítására, mivel a szövetség szerint a saját stadionjuk nem alkalmas arra, hogy azon mérkőzést rendezzenek.

Az Újpest várhatóan visszatér az Illovszky-stadionba, ahol a lilák az őszi szezonban is játszottak már, amikor a pályájukat korszerűsítették. De hogy hol lesz a derbi, azt még nem tudni, a Csakfoci.hu szerint a Vasas-pályán, míg az Nb1.hu már arról írt, hogy elmaradhat a szombati mérkőzés.

Hivatalos bejelentés még nincs az ügyben, de a Promotions.hu úgy értesült, hogy a szövetség a két klubnak azt a tájékoztatást adta, hogy a derbit el fogják halasztani, mégpedig a sporttörvényre hivatkozva. Az ugyanis kimondja, hogy minden kiemelt mérkőzésnek a helyszínét nyolc nappal korábban kell kijelölni, ha ez nincs meg, akkor kizárólag zárt kapus mérkőzést lehet rendezni.

A honlap információ szerint ebbe a Ferencváros nem egyezett bele. Az MLSZ kötelezheti ugyan a csapatokat arra, hogy lépjenek pályára, ám úgy hírlik, hogy a szövetség nem fog élni ezzel a lehetőséggel.

Az Üllői129.hu információ szerint a mérkőzést májusban pótolhatják.

A Promotions.hu közölte, szerda este rendezték a Ferencváros–Budapest Honvéd bajnoki labdarúgó-mérkőzést, ahol a lefújás utána stadion szpíkere azt mondta, hogy szombaton megrendezik a derbit.

Ellenben a Ferencváros vezetőedzője, Szergej Rebrov a mérkőzés értékelésekor a következőket mondta az M4 Sportnak az Újpest meccsel kapcsolatban: „Nem probléma számomra, hogy elmarad az Újpest elleni meccs a hétvégén. Láttam az előző meccsüket a Fehérvár ellen, és a pálya állapota balesetveszélyes”.

Amennyiben fejleményben van az ügyben, cikkünket frissítjük. Az előzményekről részletesen ebben a cikkünkben olvashat.

Címkék: MLSZ, Fradi, Újpest, derbi