Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP

Belebukott Richter Attila főtitkár a teniszbotrányba

Szerző: | 2020. február 07., 11:29 | Sport

Fotó: Unsplash/nrd

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lemondott a Magyar Tenisz Szövetségnél (MTSZ) betöltött főtitkári tisztségéről Richter Attila. A hírről a szövetség tájékoztatta az állami hírügynökséget a csütörtöki rendkívüli elnökségi ülés után. A főtitkári tisztséget az elnökség döntése értelmében Juhász Gábor, az MTSZ korábbi sportigazgatója tölti be.

HIRDETÉS - AIP

A rendkívüli ülést azt követően hívták össze, hogy múlt szombaton hivatalossá vált: a szövetség helyszín hiányában kénytelen volt lemondani a februári Hungarian Ladies Open WTA-torna megrendezését. Richter a szövetség szerint vállalta a felelősséget a torna elmaradásáért, illetve a verseny kapcsán kialakult helyzetért.

A lemondott főtitkár arról tájékoztatta az elnökséget, hogy miután az MTSZ-nek január végéig nem volt érvényes szerződése a Hungarian Ladies Open jogtulajdonosával – az IMG-vel –, a magyarországi torna megrendezése érdekében soron kívül, elnökségi egyeztetés és jóváhagyás nélkül írta alá a három éves szerződést. Kiemelte, hogy a torna februári elmaradása miatt a megállapodás további évekre vonatkozó automatikus kötelezettségekkel nem jár.

A magyar teniszvilág belháborúja hosszabb ideje tart. Márky Jenő, a Római Teniszakadémia (RTA) vezetője és a júniusi – 2014 óta Bukarestben zajló – salakpályás verseny jogtulajdonosa nemcsak Richter személyét tartja felelősnek, szerinte a Magyar Tenisz Szövetség teljes vezetését fel kell függeszteni, és válságkezelő ügyvezető kinevezésére van szükség. A szövetség elnöke egyébként Szűcs Lajos fideszes országgyűlési képviselő.

A történtek előzménye az is, hogy a kormány tavaly határozatban adott támogatást Márky Jenőnek ahhoz, hogy a bukaresti viadalt visszaköltöztesse a magyar fővárosba, ám az erre vonatkozó kérvényét a WTA éppen a februári magyarországi viadal miatt utasította el.

Címkék: főtitkár, Magyar Tenisz Szövetség, Richter Attila, tenisz, teniszbotrány


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#034 Morcsányi Géza – Majdnem takarásban

#034 Morcsányi Géza – Majdnem takarásban

Testről és lélekről a rivalda innenső és túlsó oldalán.

Pin It on Pinterest