2021-ben rendezik meg a labdarúgó-Európa-bajnokságot, csúszás a BL-ben is

2021-ben rendezik meg a labdarúgó-Európa-bajnokságot, csúszás a BL-ben is

Cristiano Ronaldo, a Juventus csatára, miután gólt szerzett a Cagliari ellen az olasz első osztályú labdarúgó-bajnokság 2020. január 6-i mérkőzésén Torinóban (Fotó: MTI/AP/LaPresse/Marco Alpozzi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Amiről egy ideje pletykálnak, azt most a norvég szövetség Twitter-oldala erősítette meg: a koronavírus-járvány miatt nem idén, hanem 2021-ben rendezik meg a labdarúgó-Európa-bajnokságot. Csúszik a Bajnokok Ligája és az Európa-liga is.

Gyakorlatilag egész Európában leállt a labdarúgás az elmúlt egy hétben és egyelőre nem tudni, a világjárvány mikor teszi lehetővé, hogy folytatódjanak a bajnokságok és a kupaküzdelmek. Egyre több szövetség fordult azzal az UEFA-hoz, hogy el kellene halasztani az Eb-t, amelyet idén 12 országban, köztük Magyarországon rendeztek volna.

Emiatt tartott kedden válságértekezletet az UEFA, melyen az európai klubok szövetségével, a játékosokat képviselő szervezettel és az 55 tagállammal egyeztettet több videokonferencián.

Az alábbi események vannak még 2021-ben, sok dolga lesz az UEFA-nak.

  • június 11. és július 11. között lesz a férfiak Eb-je,
  • július 1. és augusztus 7. között a női Eb,
  • június 2–6. között a Nemzetek Ligája,
  • június 6–29. között az U21-es Eb,
  • és még a FIFA is ekkorra tervezte be a klubvilágbajnokságot.

Azt a 24.hu írta meg, Bajnokok Ligája és az Európa-liga döntője is új időpontra kerülhet. Mivel a sorozat egyenes kieséses szakaszában maradtak el találkozók, úgy néz ki, egy hónappal csúsztatják el a finálékat. A június 24-i El-döntő és a három nappal későbbre tervezett BL-döntő természetesen még tovább is tolódhat.