Elvették a játékosok szponzori autóit, felelős gazdálkodást ígérnek az önkormányzat által átvett DVSC-nél

Elvették a játékosok szponzori autóit, felelős gazdálkodást ígérnek az önkormányzat által átvett DVSC-nél

Tőzsér Dániel, a DVSC sportigazgatója, Szabó Péter, a DVSC Futball Szervező Zrt. igazgatóságának elnöke, Tóth Csaba Zsolt, a DVSC sajtófőnöke Forrás: Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Három új labdarúgó érkezését jelentette be Tőzsér Dániel, a DVSC labdarúgócsapatának sportigazgatója pénteki sajtótájékoztatóján. Az NB I.-ből a másodosztályba kiesett, majd tulajdonosi szerkezetváltozáson átesett debreceni futballklubnál folytatja pályafutását a Paksról érkezett védő, Poór Patrik, illetve két kisvárdai futballista, a csatár Tischler Patrik és a kapus Zöldesi Illés. Noha sokan várták a két válogatott, Dzsudzsák Balázs és Korhut Mihály szerződtetésének hírét is, erre nem került sor – ahogy azt különben Tóth Csaba Zsolt, a DVSC új sajtófőnöke előrevetítette egy mai nyilatkozatában. Később, a – nem közvetített újságírói kérdéseknél – elhangzott: Dzsudzsák Balázs az augusztus 2-án kezdődő NBII-es idényben nem lesz a DVSC játékosa.

Az eseményen a működés új alapelveiről beszélt Szabó Péter – a Schäffler-FAG Magyarország Ipari Kft. ügyvezető igazgatója –, aki a tulajdonosváltás következtében lett a DVSC-t működtető cég igazgatóságának elnöke. Mint ismert, a kiesést követően Papp László, Debrecen polgármestere jelentette be, hogy a debreceni önkormányzat megvásárolja Szima Gábor eddigi többségi tulajdonos részvényeit, ami utána a közgyűlés döntésével átalakították a DVSC Futball Szervező Zrt. igazgatóságát.

Szabó Péter leszögezte, hogy mint az üzleti életből érkező személy csak üzleti alapon tudja elképzelni a klub működtetését. Úgy fogalmazott, hogy amíg ő az igazgatóság elnöke, addig bizonyosan felelősségteljes gazdálkodást lesz a DVSC Futball Szervező Zrt.-nél. Ennek jegyében átvilágítják a csapatot működtető cég szerződéseit, továbbá nem lesznek a játékosoknak szponzori autóik sem.

Az igazgatóság elnöke a rövid és hosszú távú célt is megjelölte: oda kell kerülnie a DVSC-nek, ahol húsz éve is volt. A rövid távú cél pedig egyértelműen visszajutni a labdarúgó NB I.-be. – Debrecen erős város, a DVSC erős brand, a szurkolók, a média kiszolgálása fontos, mindenki felé nyitottak, szükség van a célok eléréséhez – fogalmazott. Ennek jegyében történtek és történnek a változtatások a klubnál. Mint mondta, a klubnak sportigazgatója van Tőzsér Dániel, a csapat futballtól visszavonult játékosa személyében, míg Tóth Csaba Zsolt az új sajtófőnök. Változik a klub marketingstratágiája is, ehhez keresik az új szakembert. Továbbá lecserélik a biztonsági szolgálatot is azért, hogy „ne ismétlődhessen meg, ami a Paks elleni szezonzárón történt”, amikor berontott a szurkoló egy csoportja a pályára.

Tőzsér Dániel sportigazgató emlékeztetett, hogy ez egy új pozíció a klubnál. Arról beszélt, hogy egy jól működő klubnál kell legyen sportigazgató, munkája során a külföldi és hazai tapasztalatait szeretné hasznosítani. Az új labdarúgók bemutatása mellett közölte, hogy a szakmai stábban nem lesz változás: Kondás Elemér vezetőedző munkáját Dombi Tibor és Igor Bogdanovic – a csapat két korábbi népszerű játékosa – segíti. A szakmai munkában pedig támaszkodnak továbbra is a Debreceni Labdarúgó Akadémiára. Tőzsér nem leplezte, hogy még szomorú a csapat kiesés miatt, de előre néznek, és látják a fényt az alagút végén.

A másodosztályba kiesett DVSC szerdai edzőmérkőzésén az NB III-as Tiszaújváros otthonában 0–1-re győzött. Az NB II.-es bajnokság az augusztus 2-i hétvégén rajtol.