Messi hivatalosan bejelentette, hogy elhagyja a Barcelonát

Messi hivatalosan bejelentette, hogy elhagyja a Barcelonát

Lionel Messi (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egyre biztosabbnak tűnik, hogy megtörténik, ami akár egy fél évvel ezelőtt is elképzelhetetlen lett volna, Lionel Messi elhagyja az FC Barcelonát. Egyelőre nem tudni, hova menne, de a Manchester Cityről és az Interről szólnak a hírek.

Több portál is hírt adott róla (itt, itt, itt, és itt), hogy a szakértők többsége szerint a világ legjobb játékosának tartott argentin zseni kedden hivatalos levélben is bejelentette távozási szándékát, illetve hogy élni kíván a szerződésében szereplő egyoldalú szerződésbontás lehetőségével. A hírt a klub vezetése is megerősítette.

A klub vezetése szerint azonban erre csak május 31-ig lett volna lehetőség, utána egy évvel ismét meghosszabbodott a szerződés, így a klubnak, amely el akarja vinni Messit, 700 millió eurót kell fizetni. Messi ügyvédei ugyanakkor azt állítják, a koronavírus-járvány miatt nem járt le a határidő május végén. A Goatnak (Greatest of all times–Minden idők legnagyobbika) is becézett játékos, aki 13 éves kora óta a klubnál játszik, már korábban jelezte, hogy 2021-ben lejáró szerződését nem akarja meghosszabbítani, a Bajnokok Ligája (BL) negyeddöntőjében a Bayern Münchentől elszenvedett 8:2 arányú vereség pedig felerősítette távozási szándékát. A jelek azt mutatják, az új vezetőedző, Ronald Koeman, korábbi Barcelona-játékos sem tudta rábírni a maradásra. 

Érthető is távozási szándéka, hiszen öt éve hiába vár a nemzetközi sikerre – 2015-ben nyert utoljára BL-t a Barcelona, még Luis Enrique vezetésével –, és szeretne még BL-t nyerni, de 33 évesen már nincs ideje arra, hogy megvárja, amíg új, ütőképes csapatot épít a holland mester. 

Szakértők egyöntetűen a klub jelenlegi vezetését teszik felelőssé a kudarcokért, hiszen évek óta képtelenek Barca színvonalú edzőt szerződtetni, és a játékosvásárlások is csapnivalóak, miközben a La Masia edzőközpontban nevelkedett fiatalokat vagy nem építik be a csapatba, vagy eladják őket.