A legjobb 16 közé jutott Fucsovics Márton a Roland Garroson

A legjobb 16 közé jutott Fucsovics Márton a Roland Garroson

Melbourne, 2020. január 26. Fucsovics Márton a svájci Roger Federer ellen játszik a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi egyesének negyedik fordulójában 2020. január 26-án (Fotó: MTI/AP/Ri Dzsin Man)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Fucsovics Márton nyolcaddöntőbe jutott egyesben a francia nyílt teniszbajnokságon, miután a harmadik forduló szombati játéknapján 7:5, 6:1, 6:3-ra legyőzte a brazil Thiago Monteirót, jelentette az MTI. A magyar játékosok közül eddig csak Kehrling Béla, Asbóth József, Gulyás István és Taróczy Balázs tudott a legjobb 16 közé kerülni a Roland Garroson.

Az első szett elején mindkét teniszező két-két alkalommal elvette ellenfele adogatójátékát, majd ez a magyarnak 6:5-nél is sikerült, így 59 perc után előnybe került. A második felvonás sokkal simábban alakult, Fucsovics kétszer is megnyerte a világranglistán 84. Monteiro szervajátékát, és 6:1-re hozta a játszmát. A harmadik szett is így kezdődött, majd így is végződött, így a szervafogadásban szinte végig remeklő magyar játékos jutott tovább. A két játékos korábban egyszer találkozott egymással, és tavaly májusban, a müncheni salakos torna nyolcaddöntőjében is Fucsovics nyert. A világranglistán jelenleg 63. helyezett Fucsovics újabb sikerével beállította eddig legjobb Grand Slam-szereplését, hiszen a 2018-as és az idei ausztrál nyílt bajnokságon is a negyedik körig jutott.

A párizsi első fordulóban, hétfőn Fucsovics négy játszmában legyőzte a negyedik helyen kiemelt orosz Danyiil Medvegyevet – és pályafutása során először vert meg olyan játékost, aki a legjobb tíz között van az ATP-rangsorban –, majd csütörtökön a második körben három szettben nyert a spanyol Albert Ramos Vinolas ellen. A nyolcaddöntőben a 13. helyen kiemelt orosz Andrej Rubljov lesz az ellenfele, de annak a találkozónak az eredményétől függetlenül minden bizonnyal a legjobb ötven közé jut a világranglistán.

A világranglistán jelenleg 63. helyezett Fucsovics újabb sikerével beállította eddig legjobb Grand Slam-szereplését, hiszen a 2018-as és az idei ausztrál nyílt bajnokságon is a negyedik körig jutott. A magyar teniszező következő ellenfele a 13. helyen kiemelt orosz Andrej Rubljov lesz, de annak a mérkőzésnek az eredményétől függetlenül minden bizonnyal a legjobb ötven közé kerül a világranglistán.

Korábban egyébként a női párosok versenyében ugyancsak a legjobb 16 közé jutott a Roland Garroson a másodikként kiemelt Babos Tímea, Kristina Mladenovic magyar-francia kettős, akik a Kaitlyn Christian, Giuliana Olmos amerikai-mexikói duót verték meg 2:6, 6:4, 6:2 arányban.