Simán győzött a Barcelona Budapesten

Simán győzött a Barcelona Budapesten

A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában játszott Ferencváros - FC Barcelona mérkõzés a Puskás Arénában 2020. december 2-án (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szerda este az utolsó hazai Bajnokok Ligája mérkőzésre készült a Ferencváros, és ellenfele az az FC Barcelona volt, amely odakint 5:1-re győzte le a magyar csapatot. A Puskás Arénába most is zárt kapuk mellett rendezték meg a mérkőzést – ha nem lenne világjárvány, alighanem telt ház várta volna Messiéket. Pontosabban őt éppen nem, mert az argentin világsztár nem is utazott el Budapestre. A katalán kezdőcsapatból más is hiányzott, például a kapus Marc-André ter Stegen helyett Neto kezdett, de sérülés miatt Pigué, Ansu Fati, Sergi Roberto és Umtiti is kimaradt.

A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában játszott Ferencváros - FC Barcelona mérkőzés a Puskás Arénában 2020. december 2-án (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Az ötödik percben mindjárt vezethettek volna a katalánok, egy jobbról érkező beadásról lemaradt Blazic, így a dán Braithwaite öt méterről lőhetett, de mellé ment a labda. Nyomott a Barcelona – a Fradi először a 13. percben jutott el a katalán tizenhatosig, de helyzet nem lett a kósza támadásból. Azonnal jött a válasz, Griezmann sarokkal tette be a labdát Dibusz lába között a kapuba, 0:1. Alig pár perc múlva már duplázódott a katalán előny: megint villan egyen a Barca, és Braithwaite jobbal becsúszva közelről a bal sarokba lő. A huszonhetedik percben még komolyabb lett a baj: Frimpongot lefutotta a dán csatár, a magyar játékos szabálytalanul szerelt, 11-es. Denbélé nem hibázik, 0:3.

A magyar csapat először a 36. percben jutott el a lövésig: Uzuni beadását még kifejelték, aztán Heister 23 méterről a védőkbe bombázott. A félidőben három gólos különbséggel vonulhattak az öltözőbe a csapatok. 

A második játékrész a meccs eddigi legnagyobb magyar lehetőségével kezdődött, és ebből mindjárt kettő is volt: először Tokmac lőtt, de elakadt, aztán Sigér kevéssel lőtt mellé. A megnyugtató vezetés birtokában egyébként visszavett a Barcelona, nem veszélyeztette annyiszor Dibusz kapuját, mint az első félidőben. A Fradi viszont igen, a 73 percben egy Baturina fejese után Neto szépet vetődve védett, így nem sikerült a hazai csapatnak a szépítés. 

A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában játszott Ferencváros - FC Barcelona mérkőzés a Puskás Arénában 2020. december 2-án (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

0:3 maradt a vége, a Barcelona összesítésben nyolc-egyre lépte le a Fradit, de ez nem meglepetés, mert a katalánok egy másik dimenzióban játsszák a focit. A Ferencvárosnak még van esélye a nemzetközi folytatásra, igaz, nem a Bajnokok Ligájában: ha jövő kedden Kijevben győzünk, akkor biztosan az Európa Ligában folytathatjuk. Döntetlen esetén is van némi esély, de akkor legalább három gólt kell rúgni a Dinamo Kijevnek.

Bajnokok Ligája, G. csoport, 5. forduló:
Budapest, Puskás Aréna – zárt kapu. Játékvezető: Alekszej Kulbakov – partjelzők: Dmitrij Zsuk, Oleg Maszlijank (belaruszok)

Ferencváros-Barcelona 0-3 (0-3)
Gól
: Griezmann (14.), Braithwait (20.), Dembélé (27.)
Sárga lap: Frimpong (26.), illetve Busquets (30.), Griezmann (53.), Francisco Trincao (69.)

Ferencváros: Dibusz – Botka, Blazic, Frimpong, Dvali, Heister (Lovrencsics 64.) – Isael, Sigér (Laidouni 64.), Somalia (Haratin 81.), Uzuni (Baturina 71.) – Tokmac (Mak 71.)

Barcelona: Neto – Dest, Mingueza, Lenglet (Aléna 65.), Jordi Alba (Firpo 46.) – Pjanic, Busquets (Frenkie de Jong 46.) – Francisco Trincao, Griezmann (Puig 65.), Dembélé – Braithwaite (Konrad 80.)