Fair Play Életmű díjat kapott Keleti Ágnes

Fair Play Életmű díjat kapott Keleti Ágnes

Keleti Ágnes a közelgõ születésnapja alkalmából szervezett fotózáson a budapesti Marriott szállodában 2021. január 4-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Életmű díjat adott át Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornásznak 100. születésnapja alkalmából Kamuti Jenő, a Nemzetközi Fair Play Bizottság (NFPB) elnöke – írja az MTI.

– Keleti Ágnes karrierjét mind versenyzőként, mind egyetemi tanárként, oktatóként az elfogadás, a tolerancia jellemezte, mely a fair play egyik alapeszméje. Hosszú évek, évtizedek óta ismerjük egymást, bízom benne, hogy ez így marad még jó ideig – idézte Kamuti Jenőt a testület szombati közleménye.

A Rumbach utcai zsinagógában ünnepélyes keretek között megtartott pénteki átadáson az NFPB elnöke kiemelte, hogy Keleti Ágnes a legidősebb élő olimpiai bajnok.

Az ötszörös olimpiai bajnok tornász, a Nemzet Sportolója, a világ legidősebb élő olimpiai bajnoka szombaton ünnepli 100. születésnapját. A számára rendezett ünnepségen azt mondta, ez az évforduló pont ugyanolyan számára, mint amikor 60 éves volt. A sportolót Orbán Viktor miniszterelnök is felköszöntötte.