Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

A japánok 80 százaléka inkább passzolná a tokiói olimpiát

Szerző: | 2021. január 12., 17:23 | Sport

Visszahelyezték az olimpiai játékok szimbólumát, az ötkarikát felújítás után eredeti helyére a Tokiói-öbölben fekvõ Odaiba mesterséges szigeten 2020. december 1-jén (Fotó: MTI/EPA)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A legújabb közvélemény-kutatások szerint a japánok nagy – és növekvő – többsége elutasítja, hogy idén megrendezzék a tavalyról a koronavírus-járvány miatt elhalasztott olimpiát, írja a Hosszabbítás. Sőt, ha választhatnak, nem is azt akarják, hogy újra halasszák el egy évvel, hanem inkább töröljék teljesen az eseményt.

HIRDETÉS - AIP

Az újabb halasztás a NOB szerint sem reális forgatókönyv, hiszen 2022-ben – elvileg – már Peking rendezne téli olimpiát, ha ezt a körülmények lehetővé teszik, és a versenynaptárba egyszerűen nem lehet bezsúfolni két ilyen megalomán eseményt.

Az idei rendezés tehát a tokiói olimpia egyetlen esélye, és ez is egyre valószínűtlenebb. Japánban emelkedőben vannak az esetszámok, Tokióban rendkívüli állapotot kellett elrendelni, a lakosság a kormány intézkedéseit elkésettnek tartja. Ilyen körülmények között kellene fogadni sok ezer versenyzőt a világ minden tájáról (miközben persze nem tudjuk, hogy nyáron hogyan alakulnak a dolgok).

A japán járványt a vakcinák biztosan nem fogják eltörölni, mert az országban még el sem kezdődött az oltókampány, azt helyi klinikai teszteknek kell megelőzniük. Több lehetőség is felmerül a szervezőkben és a NOB-ban a játékok idei megrendezésére, de egyik sem tűnik túl reálisnak.

Korábban kéthetes karanténról volt szó mindenki számára, újabban pedig felvetik azt, hogy csak oltott sportolók indulhatnának. Ezt azonban sok sportoló etikátlannak nevezte, hiszen ehhez előrébb kéne venni őket az oltási sorban, miközben az életerős fiatal sportolók semmiképpen sem tartoznak a prioritást élvező csoportok közé.

A tokiói olimpia hivatalos rendezési költségei már most közelítik a 16 milliárd dollárt (bár inkább sokkal nagyobbak lehetnek ennél), és az szinte biztos, hogy a turizmus olimpiától remélt fellendüléséből semmi sem lesz.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: koronavírus, tokiói olimpia


Halálos vonatbaleset Újfehértónál

Halálos vonatbaleset Újfehértónál

Meghalt annak a traktornak a vezetője, amely két vonattal is ütközött kedden Újfehértónál, egy vasúti átjáróban. A Mávinform azt közölte, hogy az egyik vonat az ütközéstől kisiklott, a szerelvényen öt utas és a mozdonyvezető megsérült.

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest