Mészáros Lőrinc ügyvédje is vett egy focicsapatot

Mészáros Lőrinc ügyvédje is vett egy focicsapatot

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Mészáros Lőrinc ügyvédjeként megismert Vörös József kezébe került a nagy múltú Salgótarjáni BTC többségi tulajdona – tudta meg az Mfor.

Vörös lett a tulajdonosa a Sportzal Kft.-nek, amely pedig többségi tulajdonosa az SBTC Sport Kft.-nek. Kisebbségi tulajdonos a salgótarjáni önkormányzat, amit jelenleg ellenzéki (MSZP-s) polgármester irányít.

Az SBTC Sport Kft. 2015 óta létezik, egészen 2018 nyaráig a Leisztinger Tamás érdekeltségébe tartozó, a DVTK-t is üzemeltető Borsodsport Invest Kft. volt a többségi tulajdonosa. A Borsodsportot és rajta keresztül a diósgyőri csapatot, a Szijjártó Pétert jachtoztató Szíjj László vette meg idén januárban.

2018-tól a Sportzal Kft. lett az SBTC Kft. többségi tulajdonosa, a cég ekkor még a Csányi, Rátkai & Zala Ügyvédi Iroda érdekeltségébe tartozott. Idén január közepétől viszont már Vörös Józsefé a társaság. A Sportzal új ügyvezetője pedig egy volt focista lett Árki Gábor személyében, aki például a Diósgyőr sportigazgatója is volt 2016-ig, de az SBTC Sport Kft.-nek eddig is ő volt már az ügyvezetője.

A salgótarjáni focicsapat jelenleg az NB III Keleti csoportjában vitézkedik.

Vörös Józsefhez került szinte a teljes Simicska-birodalom 2018-ban.