Ittas vezetés miatt körözik a DVSC korábbi focistáját

Ittas vezetés miatt körözik a DVSC korábbi focistáját

Luis Ramos a Debrecen labdarúgójaként érkezik csapata tavaszi szezonra való felkészülésének első edzésére az Oláh Gábor utcai stadionhoz 2012. január 9-én (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Még február 9-én adott ki körözést ittas vezetés miatt Luis Ramos ellen a Debreceni Törvényszék – vette észre a Police.hu oldalán az Index. A DVSC-vel – 2010-ben és 2012-ben – két magyar bajnoki címet szerző hondurasi állampolgárságú 35 éves játékos jelenleg is focizik, az NB III Keleti csoportjában szereplő Füzesgyarmat kerettagja.

A Nemzeti Sport cikke szerint a Füzesgyarmati SK-nál megdöbbenve értesültek az ügyről. A Békés Megyei Sport Extrának Boros Tibor, a klub szakosztályvezetője azt nyilatkozta: „A játékos az üggyel kapcsolatban arról tájékoztatta a klubunkat, hogy egy 2019-es ittas vezetése során vonták be a jogosítványát, amit később visszakapott, ugyanakkor a kirótt pénzbüntetés teljes összegét nem fizette meg. Jelezte azt is, hogy a csapat csütörtöki edzésén nem tud megjelenni, mert az ügyvédeivel egyeztet. A klubnál megdöbbenve értesültünk az esetről, amelyről nem volt tudomásunk. Ahhoz, hogy bármilyen hivatalos állásfoglalást kialakíthassunk, tovább kell tájékozódnunk az üggyel kapcsolatban.”

– A portál megerősíti értesülésünket, hogy a játékos nem tűnt el, egyeztet ügyvédeivel, majd jelentkezik a rendőrségen, hogy tisztázza az ügyet – írta a sportnapilap honlapja.

Ramos 2008-ban a szlovákiai Nyitráról érkezett Magyarországra, először Nyíregyházán futballozott, majd Debrecenben, illetve kölcsönben Kecskeméten is. 2018-tól a kisebb debreceni csapat, a jelenleg a Lokival együtt a másodosztályban szereplő DEAC labdarúgója volt, tavaly nyáron pedig Füzesgyarmatra szerződött. Ősszel 12 bajnokin lépett pályára az NB III-ban, két gólt szerzett. A harmadosztályban jövő héten rajtol a tavaszi szezon, a Füzesgyarmat az 5. helyen áll a Keleti csoportban.