Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Kirúgta Petry Zsoltot a Hertha

Szerző: | 2021. április 06., 14:08 | Sport

Egy perces néma csenddel adóznak a játékosok a koronavírus áldozatainak a berlini Olympiastadionban 2020. május 22-én, a Hertha BSC és az Union Berlin mérkõzésén (Fotó: MTI/EPA/Getty Images/Stuart Franklin)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A Bundesligában szereplő Hertha BSC közleményben jelezte, hogy azonnali hatállyal megválik Petry Zsolt kapusedzőtől – írja a 24.hu.

HIRDETÉS - AIP

Felidézték, Petry a kormánypárti Magyar Nemzetnek nyilatkozva kifejtette a véleményét Gulácsi Péter kiállásáról, amikor az RB Leipzig magyar válogatott kapusa csatlakozott a Család az család-kampányhoz. – Hogy mégis mi késztethette Pétert arra, hogy kiálljon a homoszexuális, transzvesztita és egyéb nemi identitású emberek mellett, nem tudom. Én biztos, hogy nem kavartam volna fel az indulatokat az ő helyében – nyilatkozta Petry.

Ám kiderült, klubjában nem arattak osztatlan sikert szavai, és a német dpa hírügynökség szerint a Hertha sportigazgatója, Arne Friedrich azt közölte, hogy azonnal megbeszélik az elhangzottakat Petryvel.

A Magyar Nemzet honlapján még aznap este újabb hír jelent meg, amelyben Petry Zsolt magyarázni kezdte kijelentéseit. Szavai szerint a kapusedző azzal a kéréssel fordult a lap szerkesztőségéhez, „hogy bizonyos kérdésekben árnyaltabban fejthesse ki az álláspontját, mert a szöveg egyeztetése során általa fontosnak tartott gondolatok maradtak ki a vele készült interjúból”. Petry a közlemény szerint maximálisan tiszteletben tartja Gulácsi Péter véleményét, ám úgy tűnik, ez a Hertha vezetőségét már nem érdekelte. A berlini klub ugyanis a közleményében azt írja, ők kiállnak a sokszínűség és a tolerancia mellett, és ezeket az értékeket sértette meg Petry az ominózus interjúban.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: foci, Hertha, kirúgás, Petry Zsolt


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Kötöttfogás Extra

Támogasson minket!

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Árnyék podcast – Mikor lépünk ki az EU-ból?

Az élet meg minden podcast – Zubreczki Dávid

Pin It on Pinterest