Babos Tímea is koronavírusos

Babos Tímea is koronavírusos

Babos Tímea és Kristina Mladenovic megnyerte a WTA női páros világbajnoki címét Fotó: babostimea.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A világranglistán 106. helyen álló magyar teniszező párosban kijutott a Charlestonban zajló teniszversenyre, de egymás után két pozitív tesztet produkált, így 10 nap karantén vár rá.

A teniszező a Facebookon számolt be a fejleményekről. Mint írja, a múlt héten Miamiban, buborékban versenyzett (ez azt jelenti, hogy végig csak a hotelben és a pályán volt a többi sportolóval, maszkban), ahol 3 negatív Covid-19 tesztet produkált.

Onnan repült át Charlestonba csütörtökön, ahol egy negatív tesztet produkált, azóta folyamatosan buborékban volt, minden óvintézkedést betartott, mégis a szerdai koronavírus-tesztje pozitív lett. Azóta volt egy második teszt, ami szintén ezt mutatta.

A játékos értetlenül áll a történtek előtt. Azt írja, szinte semmi tünete nincs: „Fáj a fejem és a torkom picit, illetve 1 napig éreztem az izmaim fáradékonyságát, de ezt érthetőnek találtam, hiszen sokat készültem az idei első salakpályás versenyemre. Lejátszottam egy egyéni és egy párosmeccset is, edzettem mellette, igazából csináltam a dolgom maximum erőbedobással, mint mindig.”

Most tíz napig nem hagyhatja el a hotelszobáját, még ablakot sem tud nyitni – írja. – Erkély nincs, kondifelszerelésem egyelőre szintén nincs – tette hozzá. Edzőjének tesztje negatív lett, így ő hazautazhat pénteken.