A Debrecen és a Gyirmót jutott fel az NB I.-be

A Debrecen és a Gyirmót jutott fel az NB I.-be

A debreceni gólszerző Dzsudzsák Balázs és csapattársai a labdarúgó-Merkantil Bank-liga 38., utolsó fordulójában játszott Debreceni VSC–Szombathelyi Haladás mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2021. május 16-án (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Izgalmas végjátéknak ígérkezett a magyar labdarúgó-bajnokság másodosztályának utolsó, 38. fordulója: három csapatnak volt esélye a feljutásra, a tavaly az NB I.-ből kieső Debrecennek, a két osztály között ingázó Vasasnak és a története során egyszer, a 2016-17-es szezonban első osztályú Gyirmótnak. A vasárnapi meccsek előtt a DVSC-nek 77, a másik két csapatnak 75-75 pontja volt, a Loki egy döntetlennel, míg a Vasas csak úgy juthatott volna fel, ha valamelyik másik rivális megbotlik.

A meccsek mindhárom csapat vezetésével indultak: a Gyirmót már a 6. percben megszerezte az első találatát a Békéscsaba ellen, a Debrecen a 13. percben rúgta az első gólt a Haladásnak, míg a Vasasnak 26. perc kellett a vezetéshez a Győr ellen. A félidőben A Gyirmót 3–0-ra, a Debrecen 3–1-re, míg a Vasas 1–0-ra állt.

A második 45 perc elején egy pár percig megingott a Loki magabiztossága, a Szombathely berúgta a második gólját, és utána szinte azonnal büntetőhöz is jutottak, amit aztán kihagytak, így nem jött össze az egyenlítés a Debrecen ellen. A dráma ezúttal elmaradt, a Loki rúgott még egy gólt, 4-2-re nyert és 80 ponttal, bajnokként jutott fel az NB I.-be. A Gyirmót végül 4–0-ra nyert, így hiába győzött 3–0-ra és szerzett ugyanannyi, 78 pontot az egyébként erős kerettel, sok rutinos, korábbi első osztályú játékossal bíró Vasas, a Csertői Aurél vezette, 1957-ben alakult gyirmóti együttes jutott fel másodikként az első osztályba. (A Vasasnak eggyel kevesebb győzelme lett, és végül ez döntött.)

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) átadja a bajnoki serleget a debreceni Dzsudzsák Balázsnak a labdarúgó-Merkantil Bank-liga 38., utolsó fordulójában játszott Debreceni VSC–Szombathelyi Haladás mérkőzés után a debreceni Nagyerdei Stadionban 2021. május 16-án. Középen Bánki Erik, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségi tagja, fideszes országgyűlési képviselő (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Debreceni VSC–Haladás: 4–2 (3-1)
Debrecen. Nagyerdei Stadion, 6400 néző
Gól: Baráth 13., 58., Dzsudzsák 39. (11-esből), Varga J. 42., ill. Kinyik 44. (öngól), Tóth D. 46.

Gyirmót FC Győr–Békéscsaba: 4–0 (3-0)
Győr-Gyirmót. Alcufer Stadion, 700 néző
Gól: Karacs 6., Hajdú Á. 40., Lencse 44., 55.

Vasas–ETO FC Győr: 3–0 (1-0)
Budapest. Illovszky Rudolf Stadion, 1890 néző
Gól: Szatmári 26., Otigba 67., Radó 90+2.

A Merkantil Bank Liga NB II 2020-21-es szezonjának végeredménye: